Jeg spiser hjemmelagd knekkebrød stort sett hver dag, og Heges oppskrift har fulgt meg trofast i et par Ã¥r nÃ¥. SÃ¥pass lenge at jeg har følt at det kunne være pÃ¥ tide med litt forandringer. «Never change a winning team» er det noe som heter, men av og til gÃ¥r jeg bare litt lei. Takket være bloggkollega Trine og hennes fristende oppskrift, produserer jeg igjen mengder med sprøtt, sunt og sabla godt knekkebrød.
Knekkebrød med rug (2 stekebrett)
3 dl grov sammalt rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl ristede pinjekjerner
2 ts salt
1 ts akasiehonning
6 dl vann, lunkent
Sett stekeovnen på 160 grader (varmluft). Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Rør honningen ut i vannet. Tilsett væsken i det tørre og bland godt. Fordel den grøtaktige massen på to bakepapirkledde stekebrett.
Det er nÃ¥ du skal være nøye med Ã¥ stryke/fordele massen helt jevnt utover stekebrettene (bruk gjerne en slikkepott). Dette er viktig for at knekkebrødene skal bli stekt likt «all over». Sett begge brettene inn i ovnen. Etter ca 10 minutter tas brettene ut, og knekkebrødene rutes opp med en pizzakutter. Sett brettene tilbake i stekeovnen, og stek videre i ca 1 time. Ã…pne ovnsdøren hvert 10. minutt for Ã¥ slippe ut damp. Da blir det enklere Ã¥ fÃ¥ et skikkelig knasende sluttprodukt.
TIPS 1: Er ikke knekkebrødene sprø og tørre etter 70 minutter, senk varmen til ca 100 grader og la de tørke videre. Ingenting er kjipere enn seige knekkebrød.
TIPS 2: Pinjekjernene kan erstattes med favorittnøttene dine. Hva med valnøtter, som i Trines originale oppskrift? Eller gresskarfrø?
Tilbaketråkk: Klassisk knekkebrød à la Åpent Bakeri - Enestående MatEnestående Mat
Tilbaketråkk: Nigella scones - Enestående MatEnestående Mat
Tilbaketråkk: Dongeribukse og knekkebrød - ENEstående MatENEstående Mat