Mitt daglige knekkebrød

Jeg spiser hjemmelagd knekkebrød stort sett hver dag, og Heges oppskrift har fulgt meg trofast i et par år nå. Såpass lenge at jeg har følt at det kunne være på tide med litt forandringer. «Never change a winning team» er det noe som heter, men av og til går jeg bare litt lei. Takket være bloggkollega Trine og hennes fristende oppskrift, produserer jeg igjen mengder med sprøtt, sunt og sabla godt knekkebrød.

knekkebrød - hjemmelaget og godt

Knekkebrød med rug (2 stekebrett)

3 dl grov sammalt rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl ristede pinjekjerner
2 ts salt
1 ts akasiehonning
6 dl vann, lunkent

Sett stekeovnen på 160 grader (varmluft). Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Rør honningen ut i vannet. Tilsett væsken i det tørre og bland godt. Fordel den grøtaktige massen på to bakepapirkledde stekebrett.

knekkebrød med blåmuggost og valnøtter

Det er nå du skal være nøye med å stryke/fordele massen helt jevnt utover stekebrettene (bruk gjerne en slikkepott). Dette er viktig for at knekkebrødene skal bli stekt likt «all over». Sett begge brettene inn i ovnen. Etter ca 10 minutter tas brettene ut, og knekkebrødene rutes opp med en pizzakutter. Sett brettene tilbake i stekeovnen, og stek videre i ca 1 time. Åpne ovnsdøren hvert 10. minutt for å slippe ut damp. Da blir det enklere å få et skikkelig knasende sluttprodukt.

TIPS 1: Er ikke knekkebrødene sprø og tørre etter 70 minutter, senk varmen til ca 100 grader og la de tørke videre. Ingenting er kjipere enn seige knekkebrød.

TIPS 2: Pinjekjernene kan erstattes med favorittnøttene dine. Hva med valnøtter, som i Trines originale oppskrift? Eller gresskarfrø?

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, FrokostStikkord: , , Bokmerk permalenken.

11 Responses to Mitt daglige knekkebrød

  1. Tilbaketråkk: Klassisk knekkebrød à la Åpent Bakeri - Enestående MatEnestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Nigella scones - Enestående MatEnestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Dongeribukse og knekkebrød - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.