Bæ, bæ lille dukkahlam

Årets påskelam har fått seg litt av en overraskelse! Det er ikke det at jeg ikke liker det tradisjonelle lammelåret stappet med hvitløk og rosmarin, og spist i gode venners lag. Men jeg synes et helt lammelår til meg selv er litt i overkant…
Så, for en stund tilbake lagde jeg en egyptisk kryddermiks, dukkah, og da fikk jeg en idé om å prøve noe nytt. Som tenkt, så stekt, og her er det utradisjonelle resultatet.

lammekjøtt med dukkah-krydder

Dukkahlam (1 porsjon)
Ca 200 g indrefilet av lam, romtemperert
1-3 ss dukkah
Smør til steking

Ris og bønner (1 porsjon)
1/4 gul løk, finhakket
1/4 rød chili, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1 ss solsikkeolje
40 g middagsris med villris
50 ml kokosmelk
75 ml kylling- eller grønnsakskraft
50 g kidneybønner, fra boks
1 ss frisk timian, hakket
Salt

Legg indrefileten på kjøkkenbenken og start med tilbehøret. I en panne med lokk surres løk i olje til den er myk og med litt farge. Tilsett finhakket hvitløk og chili. Rør inn riskornene inn i oljen og løken. Tilsett kokosmelk og kraft og kok opp. Skru ned varmen og sett på lokket. La risen putre forsiktig i ca 15-20 minutter, til risen er ferdig kokt. Ha i bønnene når det er 5 minutter igjen av koketiden.

Nærbilde av lammekjøtt med dukkah-krydder

Mens risen styrer seg selv er det tid for å fokusere på lammekjøttet. Tørk fileten med kjøkkenpapir for å bli kvitt værske og evt. blod. Ha kryddermiksen på en tallerken. Rull kjøttet i krydderet og gni det godt inn slik at det dekker alle flater. Ha smøret i en varm stekepanne og brun lammet raskt på alle sider. Skru ned varmen til laveste nivå og etterstek i ca 5 minutter. La fileten hvile før den skjæres opp i tykke gode skiver.

Når all væsken har trekt inn i risen og den er ferdig kokt, rør inn timian. Smak til med salt om det er nødvendig.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Bæ, bæ lille dukkahlam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.