19 makroner!

Dette er historien om 19 makroner. De skulle vært 60, men noe gikk galt. Fryktelig galt… Det hele startet med at min kollega Janet kjøpte et makronsett. Blid og fornøyd lurte hun på om ikke jeg ville teste det. Vi snakker selveste «jomfruturen». Lykkelig uvitende tok jeg utfordringen på strak arm. Var det noen som sa «lettlurt»?

Bortsett fra at det var en del jobb, gikk alt på skinner helt fram til stekingen. I settet fra Janet var det kun ett underlag og det ville på ingen måte være nok til min enorme røre (jeg skulle jo lage til ALLE kollegene). Og da jeg oppdaget at hvert brett ville ta ca 1 time (inkludert tørking, steking og avkjøling), begynte jeg å miste motet. Med et brett makroner i ovnen kastet jeg meg på bakepapir+penn+femkroning-trikset for å kunne få litt fortgang i prosessen. Det fungerte sånn ca halvgreit selv om makronene ble langt fra så fine som med makronsettbrettet.

Katastrofen inntraff da de franske småj..vlene skulle løftes vekk fra underlaget. Med unntak av et par stykker, satt alle sammen fast i underlaget og resultatet fra første brett ble 1 hel makron! Av 21 mulige… For lite stekt kanskje?*!@?#$!?*! Med tålmodigheten og moralen på nytt bunnivå satset jeg alt på at det neste stekebrettet skulle produsere et bedre resultat. Med litt lenger steketid, samt vanlig bakepapir som underlag, ble en brøkdel av min stolthet og fornuft reddet.

Etter 2 dager, og 5 timer ved kjøkkenbenken, endte jeg altså opp med 19 lyserosa søtsaker med sjokoladefyll, masse rosa sukkerguffe i søpla, og en veldig sliten rygg… Janet fikk tilbake makronsettet sitt + 19 makroner.

Hvis du fremdeles vil begi deg ut på de skrå makronbreddene vil jeg anbefale www.villaperlesukker.no og www.passion4baking.no for oppskrifter og inspirasjon. Jeg legger makronkarrieren på hylla med god samvittighet: «Been there, done that – no need to do it again».

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, DessertStikkord: , Bokmerk permalenken.

19 Responses to 19 makroner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.