Lunsj, Middag, Salat

Rød sommersalat

Fargekoordinert salat! Fint skal det være… Det er definitivt høysesong for salat hjemme hos meg. Som hovedrett, tilbehør, lunsj, og mellommåltid. For å få litt variasjon lot jeg designeren i meg overta matlagingen en dag. Dermed endte jeg opp med en rød salat, dandert på en seng av grønne blader. En spennende komplementær fargekombinasjon – som “tilfeldigvis” også smakte veldig godt.

Rød sommersalat (1 porsjon)
2-4 salatblader, gjerne hjertesalat
¼ rød løk, i tynne ringer
¼ rød smakspaprika, i ringer
5 cherrytomater, delt i 2
5 jordbær, delt i 4
5 reddiker, delt i 4
2 soltørkede tomater i olje, strimlet
Balsamicoeddik
Olivenolje
Nykvernet pepper

Anrett salatbladene på et fat. Bland de andre ingrediensene i en bolle. Dryss over litt balsamicoeddik, olivenolje og pepper, bland godt og fordel på salatbladene.

For en litt fyldigere middag, server salaten med deilige hvitløksboller. Kanskje du allerede har noen i frysen, klar til bruk?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.