Jeg kan rett og slett ikke fÃ¥ nok burger for tiden! Jeg har fÃ¥tt helt dilla på rustikke hamburgere, proppfulle av smak, og hjemmelaget tilbehør. Og pÃ¥ tross av at jeg ikke er stor fan av rødt kjøtt, liker jeg best oksekjøtt i burgeren. Jeg har fremdeles ikke grill, men steikepanna gjør nytten den ogsÃ¥. Med litt fantasi og ca 30 minutter til rÃ¥dighet kan selv mitt til tider slunkne kjøleskap trylle fram den deiligste middagen. Denne gangen var det rester fra grilldressing og søtpotetfries + litt frisk koriander som gjorde susen. Mmmm…
Korianderburger (1 porsjon)
100-150 g karbonadedeig
1 ss frisk koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
1 kryddermål malt kanel
Salt og pepper
Olje og smør til steking
Ruccolasalat
Grilldressing og søtpotetfries
1 hjemmelaget hamburgerbrød (se tips for tining nederst i innlegget)
Sett stekepannen pÃ¥ middels til sterk varme og ha i 1 ts olje og 1 ts smør. Bruk romtemperert karbonadedeig – da vil hamburgeren holde pÃ¥ det meste av væsken under stekingen. Ha deigen i en blandebolle og tilsett koriander, hvitløk, kanel, salt og pepper. Bland godt. Form deigen til en bolle som du presse flat med hÃ¥ndbaken. Ønsket størrelse er ca 10 cm Ø. Lag gjerne en fordypning i midten for Ã¥ unngÃ¥ at burgeren sveller veldig opp. Hamburgeren stekes i 2-3 minutter pÃ¥ hver side.
Hamburgeren serveres med det du måtte ha for hånden av tilbehør. Jeg hadde bare litt ruccolasalat, og det funka finfint med grilldressing og søtpotetfries. Trengte ikke mer. Tilsett løk, tomater, agurk osv hvis du har det tilgjengelig. Det er ingen skam å ha mye tilbehør ;-)
Og nÃ¥ til litt lokalreklame: Det beste «bortekjøpte» hamburgermÃ¥ltidet jeg vet, serveres hver sommer pÃ¥ Generalen i Ravnedalen, KRS. Det er nesten like godt som «home made»…
Tilbaketråkk: Tex-mex burger |