Når jeg inviterer jentane på tapas gjør jeg det ganske enkelt for meg selv: Jeg lager én varmrett, maks to, og resten består av skinker, pølser, oster, frukt, nøtter, oliven osv. Stikkordet er: minimum innsats, maks heder og ære ;-)
Fast innslag er skinke, ost og melon. Det krever ingenting av “kokken” – her det råvarene som spiller hovedrollen. Favorittmelonen Piel de sapo slår følge med mør skinke og fast, velsmakende ost. Enklere enn dette kan det knapt bli!
Superenkel forrett/tapas/kveldskos (1 porsjon)
3 løvtynne skiver med serranoskinke
3 skiver manchego
1/3 Piel de sapo-melon, i biter eller båter
Her er det i grunnen ingen fremgangsmåte annet enn å anrette på tallerken eller fat. Nyt sammen med et glass kald cava, prosecco eller champagne. Ah…
TIPS: Jeg er en del i Spania og da kjøper jeg alltid med meg serranoskinke og Manchego, men italienske og franske varianter funker like fint.
Se forslag til flere tapasretter her.
Altså, etter å ha lest gjennom innleggene i tapas-kategorien din, så vil jeg herved invitere meg selv på neste tapaskveld ;) Tar selvsagt med vin!
Velkommen skal du være :-)