Tapas 101

Når jeg inviterer jentane på tapas gjør jeg det ganske enkelt for meg selv: Jeg lager én varmrett, maks to, og resten består av skinker, pølser, oster, frukt, nøtter, oliven osv. Stikkordet er: minimum innsats, maks heder og ære ;-)
Fast innslag er skinke, ost og melon. Det krever ingenting av «kokken» – her det råvarene som spiller hovedrollen. Favorittmelonen Piel de sapo slår følge med mør skinke og fast, velsmakende ost. Enklere enn dette kan det knapt bli!

tapas med melon, serranoskinke og manchego

Superenkel forrett/tapas/kveldskos (1 porsjon)
3 løvtynne skiver med serranoskinke
3 skiver manchego
1/3 Piel de sapo-melon, i biter eller båter

Her er det i grunnen ingen fremgangsmåte annet enn å anrette på tallerken eller fat. Nyt sammen med et glass kald cava, prosecco eller champagne. Ah…

TIPS: Jeg er en del i Spania og da kjøper jeg alltid med meg serranoskinke og Manchego, men italienske og franske varianter funker like fint.

Se forslag til flere tapasretter her.

tapas med melon, serranoskinke og manchego

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Snacks, TapasStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Tapas 101

  1. Siri sier:

    Altså, etter å ha lest gjennom innleggene i tapas-kategorien din, så vil jeg herved invitere meg selv på neste tapaskveld ;) Tar selvsagt med vin!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.