Snacks

I’m going nuts!

“Jeg synes ikke det har vært så dårlig vær i sommer, jeg” sa optikeren min til meg mens hun stirret meg dypt inn på hornhinnen. Først ble jeg litt irritert. Det får være grenser til positiv innstilling! Men så tenkte jeg meg litt om, og måtte si meg delvis enig. Været har ikke vært skikkelig dårlig, men det har ikke vært helt bra heller. Jeg har ikke engang hatt mulighet til å slite ut noen av mine seks par med flipflopper!

Været (regn, 17 grader og stiv kuling) har gjort at jeg enda en gang har søkt trøst på kjøkkenet, med Tour de France som selskap. Og mens Boasson Hagen steamer oppover nok et fjell har jeg laget energibombe for de som er litt mer bedagelig anlagt av seg. Nøttesnæcksen er super som turmat, golfmat, strandmat eller sitte-foran-TVen-mat. Den hadde sikkert vært sabla god for slitne TdF-ryttere også…

Nøttesnæcks (til flere, om du vil dele)
250 g assorterte nøtter, bruk de du ønsker og liker
75 g tranebær
50-60 g lys sirup
1-1,5 ss Maldonsalt

Sett ovnen på 150 grader. Grovhakk nøttene hvis de er store (type paranøtter og store valnøtter). Rist nøttene på middels varme til de begynner å få litt farge, og deilige nøttete dufter fyller kjøkkenet. Ha sirup og salt i en blandebolle og ha over de varme nøttene. Tilsett tranebærene og rør godt til alt er dekket av sirup og salt.

Ha nøtteblandingen i en brødform kledd med bakepapir. Fordel gjevnt og press massen sammen så den blir så kompakt som mulig. Bakes i ovnen i ca 20-30 minutter. Det viktigste er at sirupen ikke brenner seg. Avkjøles helt før nøttemassen skjæres opp i kuber. Eller brekkes opp lit mindre perfekte enheter. Og så er det bare å lene seg tilbake, og nyte…

4 Comments

    • ENEstående Mat

      Du gikk dessverre glipp av smaksprøvene, da du var på ferie… Må holde deg på jobb ;-)

  1. Hvor mange grader “baker” du nøttene på i ovnen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.