Lunsj, Middag, Salat

Kanelkylling og couscoussalat

Det er sjelden hverdagssalaten blir den helt store kulinariske opplevelsen, men ved et par anledninger har jeg vært særdeles heldig med smakskombinasjonene. Og begge gangene har jeg faktisk hatt “vitner” til begivenheten! Det dumme er selvsagt at jeg ikke helt vet hva jeg gjør som resulterer i reaksjoner som “Dette er den beste salaten jeg har smakt!” (vitneutsagn). Å notere mens man kokkelerer er for pyser og sløve matbloggere… Når det er sagt så er jeg ganske sikker på at hemmeligheten ligger i kanelen. Eller dressingen. Eller begge deler…

kanelkylling og couscoussalat

Kyllingsalat med couscous og mangodressing (1 porsjon)

1 kyllingfilet, i biter
Olje
0,5 ts malt kanel
1 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper

Ruccolasalat, grovt hakket
1 vårløk, hakket
6-8 reddik, i båter
10 sukkererter, strimlet
1/4 rød smakspaprika, i skiver
1/2 pære, i biter
50 g tørr couscous

3 ss matyoughurt
3 ts mangochutney

kanelkylling og couscoussalat

Kok couscous som anvist og la den avkjøles til romtemperatur. Bland litt olje, kanel, hvitløk, salt og pepper i en bolle/skål. Skjær kyllingfileten i biter og legg i marinaden. La kyllingen marinere så lenge du har tid til. Stek kyllingbitene på middels til sterk varme. De er ferdige i løpet av noen minutter.

Ha grønnsakene i en salatbolle, og bland alt sammen. Bland i avkjølt couscous. Dryss over litt god olje, ha kyllingbitene på toppen og server med dressing av yoghurt og mangochutney.

TIPS: Prøv også med grillet fisk eller kjøtt. Og kikerter! De glemte jeg nesten… Sabla godt, altså!

One Comment

  1. Pingback: Jordbærfoccacia | Enestående MatEnestående Mat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.