Etter alt det kaninfôret jeg har spist i sommer, er det på tide med noe skikkelig kjesk! Misforstå meg rett. Salat er lettvint og godt stort sett alle dager, men av og til kjenner jeg at lysten på “pubmat” overmanner meg fullstendig. Og parmesanpanerte kyllingvinger de perfekte godbitene til å tilfredsstille akkurat dét behovet. Dette er snaddermat som best nytes best med beina på bordet og ei iskald pils i hånda. Ah, endelig fredag…
Parmesanpanerte kyllingvinger og båtpoteter (1 porsjon)
ca 250 g kyllingvinger
2 poteter, medium store, i båter
1 fedd hvitløk, presset
0,3 dl olivenolje
8 dråper tabasco
0,5 dl revet parmesan
0,5 dl brødrasp
Salt og nykvernet pepper
Rømmedipp
Lettrømme
Sweet chili sauce
Finhakket bladpersille
Sett ovnen på 200 grader. Skyll og tørk kyllingvingene. Jeg brukte ferske landkyllingvinger fra Stange, men frosne vinger kan også brukes. Skyll og tørk potetene, og del i 6 båter hver.
I en bolle blandes presset hvitløk, olje og tabasco. I en annen bolle, eller skål, blandes parmesan, brødrasp, salt og pepper. Dypp kyllingvingene og potetbåtene først i bollen med oljen slik at alt smøres godt. Vend deretter i parmesanblandingen, før kyllingvinger og potetbåter legges i en ildfast form. Stekes i ca 40 minutter. Maten er klar når alt er gjennomstekt, gyldent og sprøtt.
Bland sammen litt rømme, sweet chili sauce og finhakket bladbersille til en herlig dipp med kick. Og så er det bare å nyte verdens beste fredagssnaddermat…
Sjekk også min versjon av spansk fredagssnadder: kjøttboller, poteter og kikertsalat med herlige pikante smaker!
Inspirasjon til fredagens snadder fant jeg i “Hot & Spicy” av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe
Det fikk jeg lyst på! :-)
:-)
Dette så spennende ut! Det skal jeg prøve en annen dag :-)