Fredagskjesk: parmesanpanerte kyllingvinger

Etter alt det kaninfôret jeg har spist i sommer, er det på tide med noe skikkelig kjesk! Misforstå meg rett. Salat er lettvint og godt stort sett alle dager, men av og til kjenner jeg at lysten på «pubmat» overmanner meg fullstendig. Og disse godbitene er perfekte til å tilfredsstille akkurat dét behovet. Dette er snaddermat som best nytes best med beina på bordet og ei iskald pils i hånda. Ah, endelig fredag…

Fredagskos med panerte kyllingvinger og båtpoteter

Parmesanpanerte kyllingvinger og båtpoteter (1 porsjon)

ca 250 g kyllingvinger
2 poteter, medium store, i båter
1 fedd hvitløk, presset
0,3 dl olivenolje
8 dråper tabasco
0,5 dl revet parmesan
0,5 dl brødrasp
Salt og nykvernet pepper

Rømmedipp
Lettrømme
Sweet chili sauce
Finhakket bladpersille

Sett ovnen på 200 grader. Skyll og tørk kyllingvingene. Jeg brukte ferske landkyllingvinger fra Stange, men frosne vinger kan også brukes. Skyll og tørk potetene, og del i 6 båter hver.

Fredagskos med panerte kyllingvinger og båtpoteter

I en bolle blandes presset hvitløk, olje og tabasco. I en annen bolle, eller skål, blandes parmesan, brødrasp, salt og pepper. Dypp kyllingvingene og potetbåtene først i bollen med oljen slik at alt smøres godt. Vend deretter i parmesanblandingen, før kyllingvinger og potetbåter legges i en ildfast form. Stekes i ca 40 minutter. Maten er klar når alt er gjennomstekt, gyldent og sprøtt.

Bland sammen litt rømme, sweet chili sauce og finhakket bladbersille til en herlig dipp med kick. Og så er det bare å nyte verdens beste fredagssnaddermat…

Inspirasjon til fredagens snadder fant jeg i «Hot & Spicy» av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Snacks, TapasStikkord: , , Bokmerk permalenken.

3 Responses to Fredagskjesk: parmesanpanerte kyllingvinger

  1. Åsne-Marit sier:

    Det fikk jeg lyst på! :-)

  2. Dette så spennende ut! Det skal jeg prøve en annen dag :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.