7 bunner i frysen og 1 kantarellpizza i magen

Jeg unnet meg en ny kokebok for litt siden: Pizza Paradiso av Jan Vardøen. En hel bok viet til min største matlidenskap som ganske sikkert vil føre min pizzagalskap til nye høyder. Men først: kantarellpizza!

Grunnet en fryser tom for hjemmelagde pizzabunner hoppet jeg elegant over de innledene sidene (kan jo lese de senere), og gikk rett på baking. For er det noe en pizzajunkie MÅ ha så er det «frossenpizza» – ready to dress, bake and eat. Jeg har jo brukt trikset med å bake, halvsteke og fryse bunner tidligere, men nå altså med ny oppskrift på bunnen.

kantarellpizza med skinke

8 pizzabunner

6 dl lunkent vann (ca 25 grader)
1 dl olivenolje
1/4 pakke fersk gjær, eller 3 g tørrgjær
1 ss sukker
1 kg hvetemel (gjerne «00» pizzamel), siktet
1 ss salt

Bland vann, olje, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør med eltekrok i ca 3 minutter. Sikt i melet, ha i salt, og elt videre i ca 15 minutter. Deigen skal være myk og smidig. Er den ikke det, elt videre.

La deigen hvile i ca 20 minutter på godt melet underlag. Del i 8 emner (200 g hver), form fine boller, og legg på oljet stekebrett. Dekk med plast og la emnene heve i minimum 3 timer.

Når pizzaemnene er ferdig hevet (til dobbel størrelse) kjevles hver bunn ut til en tynn leive.

Pizzadeig i frysen

Oppdatering 30.4.20: Jeg har nylig lært at pizzadeigen kan fryses før den bakes ut også. Det er jo helt genialt for folk som meg som har liten frys. Pakk deigemnene godt inn i plast og legg i frysen. Tin i kjøleskapet og la ligge i romtemperatur en times tid før den kjevles ut. Deretter topper du og steker som vanlig. Fantastisk, ikke sant?

halvstekte pizzabunner

Sett ovnen på full guffe. Min går til 250 grader. Stek hver pizzabunn i ca 3 minutter og legg på rist. Bunnene er da halvstekte. Pakk alle bunnene inn i en ren platpose og legg i frysen mens de fremdeles er lunkne. Og når du da til slutt blir pizzafysen, er det bare å hente hjemmelaget pizzabunn i frysen. Legg på fyll, stek på 230 grader i ca 6 minutter, og nyyyyt!

TIPS: Når du likevel står på kjøkkenet og «masseproduserer» bunner, unn deg selv en rykende fersk kantarellpizza:

Kantarellpizza (1 porsjon)

1 pizzabunn
50-70 g kantareller
1 ts smør
Nykvernet pepper
2 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
Parmesan, revet eller i tynne skiver
1 skive serranoskinke
En liten håndfull friske basilikumsblader

Lag pizzabunnen, eller ta den opp fra frysen om du har noen på lager. Ha smøret i en varm stekepanne, og fres kantarellene sammen med nykvernet pepper i 2-3 minutter.

Bland sammen crème fraîche, presset hvitløk og nykvernet pepper, og smør utover bunnen.

Dryss på et tynt lag revet parmesanost, og ha de stekte kantarellene på toppen. Stek midt i ovnen på 230 grader, i ca 6-7 minutter.

Topp med strimlet serranoskinke og friske basilikumsblader, og enda litt mer revet parmesan. Mmm… Sava, så godt!

kantarellpizza med hvit pizzasaus

Oppskrift på pizzabunner er fra «Pizza Paradiso» av Jan Vardøen. Idéen til kantarellfyllet fikk jeg fra min blide kollega Inger May.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Gjærbakst, MiddagStikkord: , Bokmerk permalenken.

16 Responses to 7 bunner i frysen og 1 kantarellpizza i magen

  1. Tilbaketråkk: Høstpizza | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Hjemmelaget “Grandis” | Enestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Italiensk Peperoni Pizza | Enestående Mat

  4. Tilbaketråkk: Hvit pizza med chorizo og søtpotet | Enestående MatEnestående Mat

  5. Tilbaketråkk: Pizza med spinat, gresskar og bacon - Enestående MatEnestående Mat

  6. Tilbaketråkk: Høstpizza: hvit pizza med lam og fennikel - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.