7 bunner i frysen og 1 kantarellpizza i magen

Jeg unnet meg en ny kokebok for litt siden: Pizza Paradiso av Jan Vardøen. En hel bok viet til min største matlidenskap som ganske sikkert vil føre min pizzagalskap til nye høyder. Grunnet en fryser tom for hjemmelagde pizzabunner hoppet jeg elegant over de innledene sidene (kan jo lese de senere), og gikk rett på baking. For er det noe en pizzajunkie MÅ ha så er det «frossenpizza» – ready to dress, bake and eat. Jeg har jo brukt trikset med å bake, halvsteke og fryse bunner tidligere, men nå altså med ny oppskrift på bunnen.

8 pizzabunner

6 dl lunkent vann (ca 25 grader)
1 dl olivenolje
1/4 pakke fersk gjær, eller 3 g tørrgjær
1 ss sukker
1 kg hvetemel (gjerne «00» pizzamel), siktet
1 ss salt

Bland vann, olje, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør med eltekrok i ca 3 minutter. Sikt i melet, ha i salt, og elt videre i ca 15 minutter. Deigen skal være myk og smidig. Er den ikke det, elt videre. La deigen hvile i ca 20 minutter på godt melet underlag. Del i 8 emner (200 g hver), form fine boller, og legg på oljet stekebrett. Dekk med plast og la emnene heve i minimum 3 timer. Når pizzaemnene er ferdig hevet (til dobbel størrelse) kjevles hver bunn ut til en tynn leive.

Sett ovnen på full guffe. Min går til 250 grader. Stek hver pizzabunn i ca 3 minutter og legg på rist. Bunnene er da halvstekte. Pakk alle bunnene inn i en ren platpose og legg i frysen mens de fremdeles er lunkne. Og når du da til slutt blir pizzafysen, er det bare å hente hjemmelaget pizzabunn i frysen. Legg på fyll, stek på 230 grader i ca 6 minutter, og nyyyyt!

TIPS: Når du likevel står på kjøkkenet og «masseproduserer» bunner, unn deg selv en rykende fersk kantarellpizza:

Kantarellpizza (1 porsjon)

1 pizzabunn
50-70 g kantareller
1 ts smør
Nykvernet pepper
2 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
Parmesan, revet eller i tynne skiver
1 skive serranoskinke
En liten håndfull friske basilikumsblader

Lag pizzabunnen, eller ta den opp fra frysen om du har noen på lager. Ha smøret i en varm stekepanne, og fres kantarellene sammen med nykvernet pepper i 2-3 minutter. Bland sammen crème fraîche, presset hvitløk og nykvernet pepper, og smør utover bunnen. Dryss på et tynt lag revet parmesanost, og ha de stekte kantarellene på toppen. Stek midt i ovnen på 230 grader, i ca 6 minutter. Ha strimlet serranoskinke på den ferdigstekte pizzaen, sammen med litt friske basilikumsblader, og enda litt mer revet parmesan. Mmm… Sava, så godt!

Oppskrift på pizzabunner er fra «Pizza Paradiso» av Jan Vardøen. Idéen til kantarellfyllet fikk jeg fra min blide kollega Inger May.

 

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Gjærbakst, MiddagStikkord: , Bokmerk permalenken.

16 Responses to 7 bunner i frysen og 1 kantarellpizza i magen

  1. Kamilla sier:

    Perfekt forslag til lørdagspusling i regnet, nå blir fryseren full av bunner og jeg får et herremåltid i kveld, tusen takk:) Jeg fant forresten en chevre i kjøleskapet, burde den blitt pizzafyll med noe annet? Har du noen forslag kanskje?

  2. Tilbaketråkk: Høstpizza | Enestående Mat

  3. Tone sier:

    Hei!
    Et lite tips tilbake ang. halvstekte pizzabunner, er å sause de ferdig, så halvsteke de! Jeg lager mye saus av gangen (så klart selv) og da er det så greit å putte oppå bare ost og digg man har for hånden ;) Hilsen Tonepus

    • ENEstående Mat sier:

      Tusen takk for tipset. Har i grunnen ikke tenkt på det, men det er jo en fin måte å «effektivisere» pizzaen på :-)

  4. Tilbaketråkk: Hjemmelaget “Grandis” | Enestående Mat

  5. Tilbaketråkk: Italiensk Peperoni Pizza | Enestående Mat

  6. Tilbaketråkk: Hvit pizza med chorizo og søtpotet | Enestående MatEnestående Mat

  7. Inga sier:

    Hei. Idag skal eg prøve pizza med kvit saus for fyste gong, veldig spent og pizzaen står nå i ovnen. Må bare takke for den veldig inspirerende bloggen din som hjalp meg veldig i søken på ei passande oppskrift. Takk takk :)Skal fortsetta å lese han!

  8. Tilbaketråkk: Pizza med spinat, gresskar og bacon - Enestående MatEnestående Mat

  9. Anna sier:

    Denne her er sååå digg!!! Ramler tilbake på den hvert år når kantarellene dukker opp i skogen og den er alltid like stor hit når jeg lager den til venner :).
    Er veldig glad i de halvstekte bunnene også til late dager!

  10. Tilbaketråkk: Høstpizza: hvit pizza med lam og fennikel - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.