«Nutty» gulrotkake

Jeg må jo bare innrømme at jeg er veldig glad i ha bursdag. En hel dag full av gratulasjoner, over gjennomsnittet mange klemmer, og gulrotkake, selvfølgelig. I åresvis har jeg sverget til samme oppskriften på bursdagskaka mi, men ikke i år. I år har jeg følt en uforklarlig trang til å prøve noe «nytt og spenstig» innen gulrotkakesjangeren. Kanskje det er fordi jeg står på terskelen til mitt siste år som «thirty something», og jeg føler ungdommen min svinne hen? Kan dette være starten på 40-årskrisa? Det begynner så forsiktig med en kakeoppskrift, men hva blir det neste? Botox og vill hopping i sofaen til Skavlan? Tube-tops og altfor trange skinnbukser? Yikes!

Aldersvegring til side: denne kaka er sabla god. Den klassiske krydderduften, ekstra nøttete smak fra sesamolje og valnøtter, og den fantastiske ostekremen. Åh, den kremen… Jeg tror jeg dropper skinnbuksa og tar et kakestykke til!

«Nutty» gulrotkake (24/26 cm Ø)

4 egg
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
1 dl soyaolje
1 ss sesamolje
1 ss vaniljeekstrakt
300 g hvetemel
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts natron
ca 5 dl gulrøtter, raspet
60 g valnøtter, grovt hakket

Ostekrem
100 g smør, romtemperert
200 g kremost naturell, romtemperert
350 g siktet melis
Revet skall av en halv sitron

Sett ovnen på 180 grader og ta ut smør og ost slik at disse blir romtempererte. Kakk egg i en blandebolle og pisk til eggedosis sammen med sukkeret. Tilsett soyaolje, sesamolje og vaniljeekstrakt og pisk videre til alt er godt blandet.

Bland sammen de tørre ingrediensene og rør godt sammen med eggeblandingen. Vend til slutt i revne gulrøtter og hakkede valnøtter.

Smør kakeformen med smør og dryss på litt mel. Hell av overflødig mel. Hell i kakerøren, og rist litt på formen slik at røren fordeler seg godt. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med stekepinne når steketiden nærmer seg slutten. Når pinnen kommr ut ren, da er kaken ferdig. La kaken avkjøles på benken mens ostekremen lages.

Rør kremost og smør sammen til en jevn masse. Sikt i melis og rør godt til det ikke er klumper i kremen. Rør i revet sitronskall for en friskere smak. Fordel kremen på den avkjølte kaken og pynt med friske bær, frukt eller mer nøtter.

Så er det klart for kakefest!

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på Kjøkkentjeneste.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , , , , , Bokmerk permalenken.

11 Responses to «Nutty» gulrotkake

  1. Tilbaketråkk: Jeg vant! Jeg vant! | Enestående MatEnestående Mat

  2. Tilbaketråkk: ENEstående Mat til topps i fotokonkurranse!

  3. Tilbaketråkk: Gulrotkake med sjokoladekrem - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.