Mammas spanske gryte med chorizo

Se for deg mammaen min. Hun står på kjøkkenet i Spania og komponerer gryterett med svinekjøtt. Som om det er den mest naturlige ting å gjøre når det er varmere ute enn en het norsk sommerdag. Men det var vel det hun hadde lyst på den dagen. Det er liten tvil om hvem jeg har arvet matinteressen fra…

gryterett med svinekjøtt og chorizo

Jeg er veldig glad for at mamma følger sine lyster i stedet for gradestokken, for hennes spanskinspirerte gryte er sabla god. Solid og ekte husmannskost av gode råvarer. Gryteretten er ferdig på ca en time, så den passer godt på hvilken som helst litt mindre travel hverdag. Men jeg vil nok kanskje anbefale at gradestokken viser nærmere «0» enn «30»…

Mammas spanske gryte med chorizo (2 porsjoner)

ca 300 g indrefilet eller ytrefilet av svin
1 løk, gul løk eller salatløk, i båter
1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1 dl kraft
2 dl kremfløte (mat- eller kremfløte)
0,5 rød paprika, i strimler
6 sjampinjonger, i tykke skiver
60 g chorizopølse, i biter
1/2 glass sølvløk, uten lake
1 boks kikerter (170 g)
Salt og pepper
1 ss bladpersille, finhakket
Smør til steking

Skjær svinefileten i ca 1 cm tykke medaljonger/skiver. Smelt en liten klatt smør i en stekegryte på medium sterk varme, og brun kjøttskivene på begge sider sammen med litt salt og pepper. Tilsett finhakket hvitløk og løk i biter og surr til løken er blank. Ha kraft og fløte i gryten og la det koke opp mens du kutter grønnsakene.

gryterett med svinekjøtt og chorizo

Ha i paprika, sjampinjonger, chorizopølse, kikerter og sølvløk (uten kraft). Så skal gryten stå og putre i ca 40 minutter. Smak til med bladpersille, salt og pepper før servering. Serveres med ris, godt brød og salat.

TIPS: Ønsker du en tykkere saus? Jevn sausen med mel- og vannblanding (eller lys Maizenna jevner) mot slutten av koketiden. Det har også den positive effekten at det binder det orange fettet fra chorizopølsen sammen med resten av sausen.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

14 Responses to Mammas spanske gryte med chorizo

  1. Tilbaketråkk: Kikertsalat til hele uka - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.