Jeg har ved flere anledninger, og senest for noen få dager siden, uttalt at jeg lever et godt liv uten sjokolade. Det jeg selvsagt utelater når jeg hever meg over sjokoladens forlokkende rop, er at når de lyse, mørke eller hvite herlighetene først befinner seg innenfor leilighetens fire vegger, da har de en høyst kortvarig tilværelse foran seg.
Sannheten er at jeg foretrekker min sjokolade i kakeform – som sjokoladefondant, kladdete brownies, trelags sjokoladekake og chocolate chip cookies. Og jeg kan godt leve uten hjemmelagde cookies, men hva slags liv er vel det?
Syndig gode cookies (ca 20 stk.)
125 g smør, romtemperert
1 dl demerarasukker
1 egg
1,5 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
50 g mørk sjokolade, 70%
50 g hvit sjokolade
Revet skall av 1 sitron
Ha smør og sukker i en bakebolle. Pisk luftig med håndmikser. Tilsett egget og rør om til alt er godt blandet. Vend i de tørre ingrediensene (mel, havregryn, bakepulver og salt). Grovhakk sjokoladen (eller bruk chocolate chips). Bland sjokoladen i deigen sammen med revet sitronskall.
Legg et stykke bakepapir flatt på kjøkkenbenken. Ha deigen på papiret, og bruk det til å forme en ca 5 cm tykk pølse. Pakk pølsen inn i papiret og legg deigen i frysen i minimum 30 minutter.
Sett ovnen på 180 grader. Ta deigen ut av frysen og skjær opp i ca 1 cm tykke skiver. Fordel skivene på bakepapirkledde stekebrett og stek kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter. Kakene er ferdig stekte når de er gyldne i kantene.
Så gjenstår det bare å bestemme seg for om man skal spise alle selv eller dele med andre cookieselskere…
TIPS: Cookiesdeigen kan oppbevares i frysen i et par uker. Dermed kan du trylle fram nystekte cookies nesten når som helst :-)
Oppskriften fant jeg i Leila Lindholms “a piece of cake”.
hihi, du skriver slik at jeg får vann i munnen! Bildene gjør ikke saken bedre. Ser kjempedigg ut :D
Takk skal du ha, Elin :-) Det er godt jeg kan friste med noe godt…
Så utrolig digg! Funket det bra med sitronskall? :)
Sitronskallet gjør hele forskjellen, etter min mening :-) Prøv med lime eller appelsinskall også. Sabla godt!