Bakst, Småkaker

Syndig gode cookies

Jeg har ved flere anledninger, og senest for noen få dager siden, uttalt at jeg lever et godt liv uten sjokolade. Det jeg selvsagt utelater når jeg hever meg over sjokoladens forlokkende rop, er at når de lyse, mørke eller hvite herlighetene først befinner seg innenfor leilighetens fire vegger, da har de en høyst kortvarig tilværelse foran seg.

cookies med sjokolade

Sannheten er at jeg foretrekker min sjokolade i kakeform – som sjokoladefondant, kladdete brownies, trelags sjokoladekake og chocolate chip cookies. Og jeg kan godt leve uten hjemmelagde cookies, men hva slags liv er vel det?

Syndig gode cookies (ca 20 stk.)

125 g smør, romtemperert
1 dl demerarasukker
1 egg
1,5 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
50 g mørk sjokolade, 70%
50 g hvit sjokolade
Revet skall av 1 sitron

Ha smør og sukker i en bakebolle. Pisk luftig med håndmikser. Tilsett egget og rør om til alt er godt blandet. Vend i de tørre ingrediensene (mel, havregryn, bakepulver og salt). Grovhakk sjokoladen (eller bruk chocolate chips). Bland sjokoladen i deigen sammen med revet sitronskall.

Legg et stykke bakepapir flatt på kjøkkenbenken. Ha deigen på papiret, og bruk det til å forme en ca 5 cm tykk pølse. Pakk pølsen inn i papiret og legg deigen i frysen i minimum 30 minutter.

cookiesdeig

Sett ovnen på 180 grader. Ta deigen ut av frysen og skjær opp i ca 1 cm tykke skiver. Fordel skivene på bakepapirkledde stekebrett og stek kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter. Kakene er ferdig stekte når de er gyldne i kantene.

Så gjenstår det bare å bestemme seg for om man skal spise alle selv eller dele med andre cookieselskere…

to bilder med cookies

TIPS: Cookiesdeigen kan oppbevares i frysen i et par uker. Dermed kan du trylle fram nystekte cookies nesten når som helst :-)

Oppskriften fant jeg i Leila Lindholms “a piece of cake”.

4 Comments

  1. hihi, du skriver slik at jeg får vann i munnen! Bildene gjør ikke saken bedre. Ser kjempedigg ut :D

  2. Så utrolig digg! Funket det bra med sitronskall? :)

    • ENEstående Mat

      Sitronskallet gjør hele forskjellen, etter min mening :-) Prøv med lime eller appelsinskall også. Sabla godt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.