Selv om biscotti ikke akkurat er et offisielt medlem av “de sju slagene”, må jeg alltid bake en runde eller tre i desember. Disse italienske “tannknuserene” er ikke spesielt søte og er derfor et kjærkomment motstykke til alle de andre søtsakene jeg dytter i meg i førjulstiden. Og så må jeg innrømme at jeg er særlig svak for den laksrisaktige smaken av stjerneanis.
I tillegg er biscotti perfekte å gi bort som førjulsgaver, vertinnegaver, takk for hjelpen med min defekte datamaskin-gaver og så videre. Bare vær sikker på at mottakeren har sterke tenner…
Biscotti med stjerneanis og pecannøtter (ca 40 stk.)
- 3 store egg (ca 170 g)
- 1 klype salt
- 100 g brunt sukker
- 100 g hvitt sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 hel stjerneanis
- Revet skall av 1 sitron
- 1 ts bakepulver
- 100 g havregryn
- 150 g pecannøtter, grovt hakket
- 300-320 g hvetemel, siktet
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene og litt salt i en blandebolle og pisk luftig. Pisk inn sukker.
- Tilsett vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Knus stjerneanisen i en morter og sikt pulveret i røren. Ikke ta med store biter.
- Rør inn bakepulver, havregryn og grovhakkede pecannøtter. Elt til slutt inn siktet hvetemel til deigen blir fast og mulig å forme på kjøkkenbenken.
- Del deigen i 3 emner. Trill hvert emne til en lang pølse som legges på bakepapirkledd stekebrett. Press pølsene litt ned med håndbaken. Ønsket høyde er ca. 2 cm. Ønsket bredde er ca. 5/6 cm.
- Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Bruk en skarp kniv og skjær omtrent 1 cm tykke skiver på skrå. Dette må gjøres med én gang de kommer ut av ovnen.
- For enda tørrere biscotti: stek videre etter de er skåret opp. 10 minutter på 150 grader burde holde.
- La kjeksene avkjøles helt før de legges i kakebokser eller pakkes inn i poser til å gi til noen du er glad i.