Stjernebiscotti

Selv om biscotti ikke akkurat er et offisielt medlem av «de sju slagene», må jeg alltid bake en runde eller tre i desember. Disse «tannknusende», italienske kaffekakene er ikke så veldig søte, og er derfor et kjærkomment motstykke til alle de andre søtsakene jeg dytter i meg i førjulstiden. Dessuten er bisotti perfekte å gi bort som førjulsgaver, vertinnegaver, takk-for-hjelpen-med-min-defekte-datamaskin-gaver og så videre. Bare vær sikker på at mottakeren har sterke tenner…

biscotti med stjerneanis og pekannøtter

Biscotti med stjerneanis og pecannøtter (ca 40 stk.)

3 store egg (ca 170 g)
1 klype salt
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 hel stjerneanis
Revet skall av 1 sitron
1 ts bakepulver
100 g havregryn
150 g pecannøtter, grovt hakket
300-320 g hvetemel, siktet

Sett ovnen på 175 grader. Ha eggene og litt salt i en blandebolle og pisk luftig. Pisk inn sukker. Tilsett vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Knus stjerneanisen i en morter og sikt pulveret i røren. Ikke ta med store biter. Rør inn bakepulver, havregryn og grovhakkede pecannøtter. Elt til slutt inn siktet hvetemel til deigen blir fast, og mulig å forme på kjøkkenbenken.

biscotti med stjerneanis

Del deigen i 3 emner. Trill hvert emne til en lang pølse som legges på bakepapirkledd stekebrett. Press pølsene litt ned med håndbaken. Ønsket høyde er ca 2 cm. Ønsket bredde er ca 5/6 cm. Stek midt i ovnen i ca 35 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Bruk en skarp kniv og skjær ca 1 cm tykke skiver på skrå. Dette må gjøres med en gang de kommer ut av ovnen. La biscottiene avkjøles helt før de legges i kakebokser eller pakkes inn i poser til å gi til noen du er glad i.

TIPS: Ønskes enda tørrere biscotti, stek videre etter de er skåret opp. 10 minutter på 150 grader burde holde.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, SmåkakerStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

3 Responses to Stjernebiscotti

  1. Tilbaketråkk: Mat gleder! | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: God matjul! | Enestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Spiselige julegaver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.