Sild har alltid vært en naturlig del av julematen i det Gulbrandske hjem. Jeg kan ikke akkurat si at fjortisversjonen av meg var veldig overbevist. Men hvis jeg er helt ærlig, sÃ¥ var det lite som begeistret meg som fjortis. Jeg var rett og slett en ganske sur tenÃ¥ring… Heldigvis er jeg langt mer balansert nÃ¥. Sild gjør meg rett og slett ganske blid og fornøyd, og sennepsild med syrlige eplebiter er favoritten. Det er ogsÃ¥ en finfin førjulsgave til andre sildeelskere :-)
Sennepsild med eplebiter (1 glass)
2 ss søt grov sennep
0,5 ss sukker
0,5 ss 7 % eddik
1,5 ss solsikkeolje
2 ss lettrømme
1 ss finhakket dill
1 klype salt
1 klype nykvernet pepper
ca 40 g eplebiter (det er best med grønne epler)
25 g gul løk i biter
100 g sursildbiter
Bland sammen sennep, sukker, eddik, olje, lettrømme, hakket dill, salt og pepper. Tilsett eplebiter og løk, og rør rundt.
Ta et rent glass med lokk (ca 2,5 dl) og legg saus og sild lagvis. Start og avslutt med sennepsausen. Sett på lokk og la stå i kaldt noen timer før den spises.
Sennepsilden holder seg ca 1 uke i kjøleskapet.
Sausen til sennepsilden egner seg utmerket godt som tilbehør til gravlaks og andre godsaker. Se Sabla god sennepsaus.
Tilbaketråkk: Enestående senneppsild | Enestående Mat
Tilbaketråkk: God matjul! | Enestående Mat
Tilbaketråkk: Finalistene i julesildutfordringen for Godfisk
Tilbaketråkk: Vinneren av julesildutfordringen!
Tilbaketråkk: Sabla god sennepssaus | Enestående MatEnestående Mat
Tilbaketråkk: Sild med portvin og tomatsaus - Enestående MatEnestående Mat
Tilbaketråkk: Enestående sennepssild - ENEstående MatENEstående Mat