Sylta rødløk

Jeg har en svakhet. Vel, jeg har sikkert mange, men den jeg snakker om nå er min svakhet for lokk. Bokser, glass, esker – you name it – bare det er fint og har lokk. Jeg kjøper gjerne lokkbelagte ting uten at jeg helt vet hva jeg skal fylle de med. Med det naturlige resultat at jeg har en del luft arkivert i diverse bokser og esker…

Glassene jeg kjøper får stort sett en bedre sjebne, og blir fylt med spiselig innhold. Sylta rødløk, eller syltet for de som er litt penere i «språget», er et eksempel på akkurat det. Jeg har på rekordtid blitt veldig begeistret for de myke, søte og syrlige godbitene. Det er kjapt og enkelt å lage, og er spiseklart på relativt kort tid. Det er sabla godt til hamburger, stekt fisk, leverpostei og på roastbeefsmørbrød. Mmmm…

Sylta rødløk (1 glass/0,5 l)

1 dl 7% eddik
2 dl demerarasukker, eller 1 dl brunt sukker og 1 dl hvitt sukker
3 dl vann
Saften av 1 sitron
1 laurbærblad
4-5 middels store rødløk, i tynne båter

Skrell av de ytterste, tørre lagene på rødløkene og del hver løk i 2. Skjær så i tynne båter. Kok opp eddik, sukker, vann, sitronsaft og laurbærblad. Tilsett løkbåtene og kok opp igjen. La alt stå og trekke (ikke koke eller putre) i ca 10 minutter.

Ønskes en sprøere konsistens kan glovarm lake helles over løken direkte på sterile glass, uten oppkok.

Ha løk og lake over på varme, steriliserte glass. Skru til lokket og sett opp ned mens innholdet avkjøles. De deilige løkbitene er klar til å nytes etter ca 1 døgn, og kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

Husk å bruke rene redskaper til å fiske ut løken. Det holder glass og innhold rent, og holdbarheten blir lenger.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under TilbehørStikkord: , , Bokmerk permalenken.

21 Responses to Sylta rødløk

  1. Tilbaketråkk: Fiskepinner klar for party! - Enestående MatEnestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Lammeburger med myntegelé - ENEstående MatENEstående Mat

  3. Tilbaketråkk: Hamburger med bacon og båtpoteter - ENEstående MatENEstående Mat

  4. Tilbaketråkk: Sandwich med brie og serranoskinke - ENEstående MatENEstående Mat

  5. Tilbaketråkk: Høstsalat med kyllingconfit - ENEstående MatENEstående Mat

  6. Tilbaketråkk: Syltet gresskar med ingefær - ENEstående MatENEstående Mat

  7. Tilbaketråkk: Burgerbonanza - 4 favorittburgere - ENEstående MatENEstående Mat

  8. Tilbaketråkk: Vilt god viltpaté! - ENEstående MatENEstående Mat

  9. Tilbaketråkk: Danske krebinetter med kålstuing - ENEstående MatENEstående Mat

  10. Tilbaketråkk: Pulled lamb med myntesalat - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.