Italiensk Peperoni Pizza

Jeg prøver virkelig å ha et variert kosthold, men når det kommer til pizza er jeg en klassisk «one-topping-woman». Jeg ender stort sett opp med amerikansk pepperoni (den med to p’er). Bestiller du «peperoni pizza» i Italia derimot, vil du mest sannsynlig bli servert pizza med grønn paprika. Peperoni betyr nemlig paprika på italiensk, og har lite til felles med den krydrete pølsa jeg liker så godt. Det er en klassisk amerikansk-turist-i-Italia-feil som jeg selvsagt har begått. Men jeg må bare innrømme (litt motvillig) at hvis du skal spise noe annet enn pepperoni på pizzaen, så funker det virkelig bra med peperoni. Den med én p, altså ;-)

Peperoni - italiensk pizza

Italiensk Peperoni Pizza (1 porsjon)

1 pizzabunn
3 ss tomat passata, ketchup eller salsa (hjemmelaget eller bortekjøpt)
3/4 ball myk mozzarellaost, i skiver
0,5 rød paprika (eller grønn, hvis du liker det), i biter
2 stk. milde pefferoni (syltede lange, tynne chili) eller jalapeños, uten frø
Basilikumblader
Revet parmesanost (kan sløyfes)

Start med bunnen. Se oppskrift og fremgangsmåte her, bruk din egen favorittoppskrift, eller bruk tortillalefse som bunn. Det funker fint på travle dager.

Sett ovnen på 230 grader. Smør tomatsaus, ketchup eller salsa jevnt utover pizzabunnen. Skjær mozzarellaosten i relativt tynne skiver. Skjær paprikaen i firkanter. Italienerne bruker gjerne grønn paprika, men det liker ikke jeg så godt, så jeg bruker rød. Del pefferoniene på langs og fjern frøene. Legg først osteskivene på bunnen, og fordel så paprika og chili oppå osten.

Peperoni - italiensk pizza

Stek midt i ovnen i ca 10 minutter, til osten er smeltet og bobler godt, og pizzabunnen er godt stekt i kantene. Dryss noen basilikumblater på toppen og avslutt med revet parmesanost. Og så er det bare å nyte verket…

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Gjærbakst, Kjøttfri mandag, MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

13 Responses to Italiensk Peperoni Pizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.