ostekake med baileys
Bakst, Kake

Baileys ostekake

Hva får du hvis du sender to damer, som ikke kjenner hverandre, ut for å spille golf sammen i 4 timer? Vel, det er jo lov å håpe at det blir litt golfspill innimellom all pratingen, men du kan også få starten på et nytt vennskap. Om den ene dama i golfskjørt og solbrem tilfeldigvis er min mor, og den andre er mammas nye venn Dorothy, da ender jeg muligens opp med en forførende god oppskrift på Baileys ostekake. Og det helt uten at jeg har vært i nærheten av golfbanen engang. Det kan ikke bli bedre enn det :-)

baileys ostekake

Baileys ostekake (26 cm Ø)

250 g Digestive kjeks, smuldret
130 g smeltet smør
600 g kremost naturell, romtemperert
50 ml Baileys
100 g melis, siktet
3 dl kremfløte, romtemperert
Pynt: kakaopulver og revet hvit sjokolade

Smuldre kjeksen i en food processor eller ha kjeksen i en brødpose og knus med kjevle. Smelt smør og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i en springform (26 cm Ø) og press lett ned med baksiden av en skje. Avkjøl bunnen i kjøleskapet ca 1 time.

Kremosten piskes myk før Baileys og siktet melis røres godt sammen med osten. Stivpisk kremfløten. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen. Fordel osteblandingen jevnt på den avkjølte bunnen og dekk kakeformen med plast. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet i 2-6 timer. Dekorer med et forsiktig dryss med siktet kakaopulver og revet hvit sjokolade.

ostekake med baileys

TIPS 1: Jeg bruker vanlig smør med salt for å få litt kontrast til den søte ostekremen.

TIPS 2: Pynt med litt revet appelsinskall sammen med kakaopulveret for å få en friskere smak.

12 Comments

  1. Jeanette S.

    Åh! Denne så digg ut! Den skal garantert prøves ut. :)

  2. Åhh, dette frista veldig til helgen! :)

  3. Den kaka ser god ut, men blir kaka stiv uten gelantin eller gele??

    • ENEstående Mat

      Ja, ostemassen blir stiv, men selvsagt noe mindre enn hvis man bruker gelatin eller gelé.

  4. Hei!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

  5. Heihei.!

    Denne kaken har jeg laget også, kjempe god!
    Tips til toppingen er å lage gele av kaffe også ha gele lokkoppå! Kaffe og Baileys = bra kombinasjon!

  6. Jeg har lenge vært på utkikk etter en oppskrift på en New York cheese cake, du vet, den store luftige beige som er litt mindre søt enn vanlig ostekake. (Ref. Friends-episoden hvor de spiser rester fra gulvet) Hvis du fisker opp en sånn oppskrift så kan jeg bytte mot verdens beste Key Lime Pie ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.