Kald ertesuppe til varme dager

Det er aldri feil med suppe, men det er vel strengt tatt andre retter som frister mer når sola skinner fra skyfri himmel og skjærgården lokker med lune svaberg og blikkstille hav. Så hva gjør en stakkar som har som mål å ha suppekjøkken hver eneste måned dette året? Jo, først faller det meg inn at den planen kanskje ikke var helt gjennomtenkt, men så er det bare å hive seg rundt og invitere til kald ertesuppe. Med spennende smaker av mynte og basilikum, og sprøstekte baconbiter på toppen, blir det plutselig helt på sin plass å spise suppe midt på sommeren. For det passer alltid med bacon. ALLTID!

ertesuppe og grissini sett ovenfra

Kald ertesuppe med mynte og bacon (1 porsjon/2-3 forretter)
ca 10 g sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
1 ss hvitvinseddik
Sitronskall av 1/4 sitron, skivet med ostehøvel
200 g frosne selskapsertert
2,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
4 basilikumsblader
4 mynteblader
Salt og pepper
Sprøstekt bacon, terninger eller skiver
Crème fraîche

Smelt smøret i en kasserolle, og stek løk og hvitløk myk og blank. Tilsett hvitvinseddik og la det surre under omrøring til eddiken er kokt inn.

Bruk ostehøvel, eller en skarp kniv, til å skjære sitronskallskiver. Det er kun det gule som skal benyttes.

2 bilder av kald ertesuppe

Ha sitronskall, erter og kraft i kasserollen og kok opp. Trekk gryta bort fra varmen, ha i urtebladene og la alt trekke under lokk i minst 10 minutter. Fjern sitronskallet før suppa kjøres jevn og smidig med stavmikser, eller i en blender. Sett suppa til avkjøling i kjøleskapet minimum 2 timer før servering. Smak til med salt og pepper når suppa er kald.

Server den avkjølte ertesuppa med sprøstekt bacon og en klatt crème fraîche. Perfekt lunsj på en varm sommerdag!

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Lunsj, Suppe, Tordenskjolds suppekjøkkenStikkord: , Bokmerk permalenken.

One Response to Kald ertesuppe til varme dager

  1. Tilbaketråkk: 12 supper | Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.