Det er flaut å si det men jeg er altså en av de som lar seg stresse av juleforberedelser. Det samme skjer hvert eneste år: første søndag i advent er jeg allerede på etterskudd. Alle mine gode intensjoner om å bruke november til forberedelser av bakst og gaver har forduftet, og skuldrene har begynt på sin årlige tur nordover mot ørene. Det finnes bare én kur: pauser! Mange pauser! La gaver, kaker og julepynt seile sin egen sjø og heller legge beina på bordet en time eller fem. Gjerne med et glass varmende eplegløgg i hånda. Jul blir det visstnok uansett, så hvorfor ikke prøve å kose seg litt på veien?
Eplegløgg (1 glass)
2,5 dl presset eplejuice (ikke fra konsentrat)
1 tynn skive fersk ingefær
2-3 nellikspiker
1/8 ts malt kanel
1/4 vaniljestang, snittet på langs
1 klunk mørk rom
0,5 skive sitron
Det finnes mye god presset eplejuice å få tak i. Bruk den du liker best. Jeg heller mot de syrlige, f.eks. fra Ringi. Ha eplejuice, ingefær, nellik, kanel og vanilje i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen og la gløggen trekke i 20-30 minutter.
Legg sitronskiven i glasset eller koppen og hell over litt rom. Øs til slutt over rykende varm gløgg. Nytes med en gang.
TIPS 1: Eplegløggen er like god uten alkohol!
TIPS 2: Synes du smaken blir for syrlig? Rør inn litt sukker eller akasiehonning.
Tilbaketråkk: Julekrydret solbærgløgg - ENEstående MatENEstående Mat