Måkeskitt – sabla gode julekaker!

Måkeskitt. Måkelort. Måkeklatter. Mågeskid. Kjær julekake har tydeligvis mange motbydelige navn. At noen har valgt gi en så lite appetittvekkende klang til noe som er så digg er forbi min forstand, men så er jeg jo bare ei enkel sørlandspige… Du må altså se bort fra det uheldige navnet og bare stole på meg: Måkeskitt er både velduftende og velsmakende. De smelter umiddelbart idet de treffer tunga, noe som ikke er så rart med tanke på smørmengden. Baker du disse julekakene vil du garantert begeistre både store og små ganer hele jula gjennom.

Måkeskitt med julebånd, kaffe og hjerte

Måkeskitt (ca 60 stk)

360 g smør, romtemperert
360 g sukker
3 medium store egg, romtemperert
2 ss lunkent vann
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g mørk sjokolade (gjerne 70%), grovt hakket
150 g nøtter, grovt hakket (paranøtter, mandler, pekannøtter eller det du måtte ha liggende)

Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser og rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Ha i vann og bland godt. Rør inn hvetemel og bakepulver. Pass på at alle ingrediensene er godt blandet, og vend til slutt inn hakket sjokolade og nøtter slik at det blir godt fordelt i hele deigen.

Sett ovnen på 190-200 grader. Bruk teskje til å sette klatter med kakedeig på bakepapirkledde stekebrett. Ikke sett de for tett. Kakene flyter ut så jeg anbefaler 9-12 pr brett. Stek i 7 minutter midt i ovnen til kakene er blitt flate, brune i kantene og lyse i midten. Avkjøle litt på brettet før de løftes forsiktig over på rist. Avkjølte måkeskitt oppbevares i kakeboks eller på glass, lett tilgjengelig for når kakelysten melder sin ankomst…

bilde ovenfra av julekaker, kaffe og julepynt

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, SmåkakerStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

12 Responses to Måkeskitt – sabla gode julekaker!

  1. Tilbaketråkk: 7 slag til jul - mine julekakefavoritter - ENEstående MatENEstående Mat

  2. Tilbaketråkk: Samling av over 40 slag til jul - Klar, ferdig, visp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.