Måkeskitt med julebånd, kaffe og hjerte
Bakst, Småkaker

Måkeskitt – sabla gode julekaker!

Måkeskitt. Måkelort. Måkeklatter. Mågeskid. Kjær julekake har tydeligvis mange motbydelige navn. At noen har valgt gi en så lite appetittvekkende klang til noe som er så digg er forbi min forstand, men så er jeg jo bare ei enkel sørlandspige… Du må altså se bort fra det uheldige navnet og bare stole på meg: Måkeskitt er både velduftende og velsmakende. De smelter umiddelbart idet de treffer tunga, noe som ikke er så rart med tanke på smørmengden. Baker du disse julekakene vil du garantert begeistre både store og små ganer hele jula gjennom.

Måkeskitt med julebånd, kaffe og hjerte

Måkeskitt (ca 60 stk)

360 g smør, romtemperert
360 g sukker
3 medium store egg, romtemperert
2 ss lunkent vann
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g mørk sjokolade (gjerne 70%), grovt hakket
150 g nøtter, grovt hakket (paranøtter, mandler, pekannøtter eller det du måtte ha liggende)

Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser og rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Ha i vann og bland godt. Rør inn hvetemel og bakepulver. Pass på at alle ingrediensene er godt blandet, og vend til slutt inn hakket sjokolade og nøtter slik at det blir godt fordelt i hele deigen.

Sett ovnen på 190-200 grader. Bruk teskje til å sette klatter med kakedeig på bakepapirkledde stekebrett. Ikke sett de for tett. Kakene flyter ut så jeg anbefaler 9-12 pr brett. Stek i 7 minutter midt i ovnen til kakene er blitt flate, brune i kantene og lyse i midten. Avkjøle litt på brettet før de løftes forsiktig over på rist. Avkjølte måkeskitt oppbevares i kakeboks eller på glass, lett tilgjengelig for når kakelysten melder sin ankomst…

bilde ovenfra av julekaker, kaffe og julepynt

12 Comments

 1. Hehe, det var noe til navn på det som ser ut som deilige kaker, må prøves :). God jul og takk for all inspirasjon! Det er ikke få oppskrifter fra bloggen din som er testet ut – med stort hell. Og litt ut i romjula står vårrullene dine på menyen.

 2. Hvis man skulle gå etter navnet, så er det masse rart der ute en ikke burde smake på og masse med flotte navn man helt burde holde seg unna. Disse der i mot får en stakkars til å sikle av å titte på:9
  Godt Nyttår
  Klem
  Liza

  • ENEstående Mat

   Du har så rett så rett. Navnet skjemmer ingen, som det så fint heter ;-)
   Godt nytt år til deg også, Liza! klem, AC:-)

 3. Anne Fjellvær

  De var nydelige … Behøver ikke være jul for å bake de :-)

 4. Hei :) Hvor lenge holder disse seg?

  • ENEstående Mat

   Hei Jannicke! Uten at jeg vet helt sikkert, for de varer aldri lenge før de er spist opp, men et par tre uker, kanskje en måned, i kakeboks

 5. Måkeskiten ble prøvd i dag. Smakte dritgodt ;-)

 6. Pingback: 7 slag til jul - mine julekakefavoritter - ENEstående MatENEstående Mat

 7. Pingback: Samling av over 40 slag til jul - Klar, ferdig, visp!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.