Tacoquiche

Minst en gang i uken ligger jeg på en benk og banner høylydt mens naprapaten Bente, min personlige torturist, vrir kroppen min i unaturlige stillinger. For å få skikk på mine defekte kroppsdeler tar hun i bruk nåler, velplasserte knoker og andre brutale knep, mens hun samtidig prøver å distrahere meg med litt lett matprat. Og sånn gikk det til at jeg, innimellom smertehyl, tårer og sørlandske kraftuttrykk som «Å i sava heller!», fikk høre om taco i paiformat…

Tacoquiche

Liker du taco og quiche, så liker du tacoquiche. Den er et godt alternativ til fredagstacoen, men passer også bra som hverdagsmiddag eller på festbordet.

Tacoquiche (1 porsjon)

1 plate butterdeig, tint (eller fersk paibunn fra butikken)
1 ts nøytral olje
0,5 fedd hvitløk, finhakket
50 g karbonadedeig, romtemperert
2 ts tacokrydder, hjemmelaget eller bortekjøpt
2 ts vann
1 klype sukker
40 g bondebønner (eller kidneybønner)
20 g mais (ca en halv boks)
15 g rød paprika, i biter
0,5 vårløk, i biter
En liten skvis limesaft
1 egg
2 ss lett crème fraîche
15 g Tine kremost med kryddersmak, romtemperert
Revet Jarlsbergost, eller annen gulost du liker
Cherrytomater, delt i 2

Kjevle ut butterdeigplaten på lett melet underlag. Trykk/klem deigen ned i en smurt paiform (ca 13 cm Ø). Pass på at det ikke er luftbobler mellom formen og butterdeigen. Bruk kniv til å skjære bort overflødig deig, og prikk bunnen lett med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet mens fyllet lages.

fyll til tacoquiche

Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Surr finhakket hvitløk 1-2 minutter før karbonadedeigen tilsettes. Stek til karbonadedeigen er gjennomstekt. Rør inn tacokrydder, vann og sukker og la alt surre til væsken har fordampet. Trekk stekepanna bort fra varmen og tilsett bønner, mais, paprika, vårløk og limesaft. Bland godt.

Pisk sammen egg, crème fraîche og kremost i en stor blandebolle. Tilsett kjøttblandingen og rør godt. Ta paiformen ut av kjøleskapet og fordel fyllet jevnt utover. Dryss over revet ost, og legg på tomatene til slutt.

Stek tacoquichen midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til fyllet har stivnet og osten har smeltet og fått fin farge. Server med salsa, rømme og grønn salat.

TIPS 1: Har du god tid, eller er skikkelig god på å lage egen paideig, gjør for all det det. Jeg bruker frosne butterdeigsplater når jeg føler meg ekstra lat, og når jeg vil at ting skal gå litt kjappere.

TIPS 2: Det er fullt mulig å lage denne retten uten egg. Tilsett litt mer crème fraîche og kremost for å erstatte egget. Resultatet blir mindre fast, men absolutt like godt.

Paiform med tacoquiche

Jeg har også laget en stor tacoquiche, nok til 3-4 personer, eller til koldtbordet:

Tacoquiche (4 porsjoner)
2,5 plater butterdeig, tint (eller fersk paibunn fra butikken)
1 ss nøytral olje
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g karbonadedeig, romtemperert
2 ss tacokrydder, hjemmelaget eller bortekjøpt
2 ss vann
1 ts sukker
170 g bondebønner (eller kidneybønner)
75 g mais (ca en halv boks)
0,5 rød paprika, i biter
2 vårløk, i biter
Saften av en kvart lime
2 egg
1,5 dl lett crème fraîche
60 g Tine kremost med kryddersmak, romtemperert
Revet Jarlsbergost, eller annen gulost du liker
Cherrytomater, delt i 2

Bruk en paiform som er ca 26 cm i diameter, og følg fremgangmåten over.

Takk til Bente som inspirerer til matlaging samtidig som hun torturerer meg…

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , , Bokmerk permalenken.

4 Responses to Tacoquiche

  1. Helle sier:

    Ser utrolig godt ut! Får prøve å lage dette en gang:)

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny fra ENEstående Mat

  3. Tilbaketråkk: Ukemeny uke 45 – Hverdagsfint

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.