Luksus eggesalat

«Det er ikke morsomt å spise sin mat, når den ligger i pakke og ikke på fat!» Visa til Knutsen og Ludvigsen beskriver perfekt hvordan matpakker daglig utfolder seg med svette osteskiver, tørre kneippskiver, dvaske agurkskiver og påleggskledd mellomleggspapir…. Det behøver likvel ikke være slik hver dag: Riv deg løs fra «matpakketyranniet» og unn deg en lunsj eller to med deilig hjemmelaget eggesalat. Men jeg vil anbefale å droppe mellomleggspapiret…

Eggesalat og 2 skiver brød på matpapir

Luksus eggesalat (nok til 2-3 blingser)

2 hardkokte egg
40 g hjemmelaget aioli, eller vanlig majones
1/4 vårløk, finsnittet
25 g rød paprika, i små terninger
2 skiver kokt skinke, i biter (kan sløyfes)
1 liten skvis sitronsaft
Salt og pepper

Hardkok eggene, og avkjøl dem raskt i iskaldt vann. Bruk en eggedeler til skive eggene på kryss og tvers for å få passe små biter. Ha eggebitene over i en blandebolle og tilsett aioli, finsnittet vårløk, paprikabiter og skinke. Bland alt godt sammen og smak til med  sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Ha salaten over i en skål eller oppbevaringsboks med lokk og la salaten stå noen timer, gjerne over natten, før den nytes på godt brød til frokost eller lunsj.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Frokost, Lunsj, MatpakkeStikkord: , Bokmerk permalenken.

4 Responses to Luksus eggesalat

  1. Karl Inge sier:

    Dette er såååå godt- hiver man på en ostesnei og varmer i ovnen har man deilige varme ostesmørbrød :-)

    ELLER-man kan lage litt mer og lage en deilig svensk smørbrødkake-anbefales!
    http://www.matmoro.no/hjemmelaget-varm-smorbrodkake/

  2. Tilbaketråkk: Deilig eggesalat (LavFODMAP) | Lyngstad Ernæring

  3. Tilbaketråkk: Egg = påske - Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.