Søtpoteten er en hyppig gjest på min tallerken, og det er ikke uten grunn. Akkurat som poteten er den ekstremt fleksibel og passer til det aller meste. I tillegg har den sprek og innbydende farge og en sabla god smak. Det beste er likevel at den er blitt så populær, og dermed er å få kjøpt stort sett over alt. Det er med andre ord ingen grunn til å la være å bli med på den orange revolusjonen…
Her har jeg samlet noen av mine favoritter med “it-grønnsaken”:
Søtpotetsuppe med rosmarin og ingefær
Denne suppa åpnet virkelig mine øyne for den “rare” rotgrønnsaken med det rosa skallet. Perfekt hverdagsmat!
Søtpotet på grillen
Akkurat som vanlig potet kan søtpoteten bakes på grillen og spises med teskje og en klatt smør. Herlig til grillet laks, eller snacks til kvelds…
Pizza med chorizo og søtpotet
Tynne, tynne skiver med søtpotet skaper en perfekt balanse til den krydrede spanske pølsa på denne noe utradisjonelle pizzaen. Sava så digg!!!
Kyllingfilet med ostekrem og ovnsbakt pære og søtpotet
Bakt pære og søtpotet løfter hverdagskyllingen til helt nye høyder. Kombiner gjerne med en spennende ostekrem.
Torskefilet med aioli og søtpotetmos
Den store helten i denne oppskriften er torsken, men den får god hjelp av en mild og god søtpotetmos.
Søtpotetlapper
Beviset på at søtpotet virkelig funker til “alt”.