Orange is the new green

Søtpoteten er en hyppig gjest på min tallerken, og det er ikke uten grunn. Akkurat som poteten er den ekstremt fleksibel og passer til det aller meste. I tillegg har den sprek og innbydende farge og en sabla god smak. Det beste er likevel at den er blitt så populær, og dermed er å få kjøpt stort sett over alt. Det er med andre ord ingen grunn til å la være å bli med på den orange revolusjonen…
Her har jeg samlet noen av mine favoritter med «it-grønnsaken»:

Søtpotetsuppe med rosmarin

Søtpotetsuppe med rosmarin og ingefær
Denne suppa åpnet virkelig mine øyne for den «rare» rotgrønnsaken med det rosa skallet. Perfekt hverdagsmat!

nærbilde av søtpotet på grillen

Søtpotet på grillen
Akkurat som vanlig potet kan søtpoteten bakes på grillen og spises med teskje og en klatt smør. Herlig til grillet laks, eller snacks til kvelds…

porsjonspizza med chorizo og søtpotet

Pizza med chorizo og søtpotet
Tynne, tynne skiver med søtpotet skaper en perfekt balanse til den krydrede spanske pølsa på denne noe utradisjonelle pizzaen. Sava så digg!!!

venteromkylling_2

Kyllingfilet med ostekrem og ovnsbakt pære og søtpotet
Bakt pære og søtpotet løfter hverdagskyllingen til helt nye høyder. Kombiner gjerne med en spennende ostekrem.

tallerken med torsk og søtpotetmos

Torskefilet med aioli og søtpotetmos
Den store helten i denne oppskriften er torsken, men den får god hjelp av en mild og god søtpotetmos.

lapper og friske bær

Søtpotetlapper
Beviset på at søtpotet virkelig funker til «alt».

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under ENEstående MatStikkord: , , , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.