Pasta med salviesmør

Sommeren fosser framover og det nærmer seg ferie, men i stedet for å være full av energi og sommerlyst humør har jeg beveget meg inn i en litt funky sinnstemning. Det samme skjer hvert år. I takt med at stadig flere kolleger kobler på fraværsmeldinger på jobbmailen, synker jeg ned i et salgs limboland. Jeg føler meg tom. Tom på inspirasjonskontoen, tom på energikontoen, tom på bankkontoen… Sava, som jeg gleder meg til å komponere min egen fraværsmelding!

Tallerken med pasta i salviesmør

Når jeg er i et slikt giddalaust og stusselig humør er det i grunnen bare én ting som hjelper: herlig rask, syndig god og trøstende pasta med salviesmør. Det er like genialt som det er enkelt, og det burde være nok karbohydrater til å holde meg gående et par dager til nærmere ferien…

Pasta med salviesmør (1 porsjon)

100-120 g rigatoni (pastarør), eller annen pasta
1 fedd hvitløk, delt i 2
Salt
1 ss smør
2-3 blader salvie, grovt hakket
En liten skvis sitronsaft
20 g parmesanost, revet

Kok opp vann med salt til pastaen. Skrell hvitløksfedd og del i to. Ta ut «kjernen» i feddet. Italienerne kaller det hvitløkens sjel, og kan den kan gi en bitter smak som ikke er ønskelig. Ha de to halvdelene hvitløksfedd i kokevannet sammen med pastaen. Kok pastaen som anvist på pakningen.

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Trekk kasserollen bort fra varmen når smøret begynner å få litt farge, og rør inn grovhakket salvie og sitronsaft. Hell vannet av pastaen, men la det være litt igjen. Ha den ferdig kokte pastaen over i kasserollen med smøret, dryss over parmesanost og rør om til alt er godt blandet og osten begynner å smelte. Server med en gang og kjenn hvordan mage og sjel blir litt lykkeligere…

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

4 Responses to Pasta med salviesmør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.