Marmorert ostekake med browniesbunn

Denne syndig gode lekkerbiskenen av en ostekake ble til tidligere i sommer da min søte venninne Ines spurte om jeg ville bake en kake til bryllupet hennes. Opprinnelig ville Ines at jeg skulle bake Hummingbirds deilige ostelagkake med bringebærkrem, men jeg sa nei. Enn så god den er så er den litt pes å lage med dobbelsteking osv. Men ganske raskt fikk jeg dårlig samvittighet. Man kan jo ikke si nei til en brud! Det må jo være dårlig karma på et eller annet nivå…

Ostekake med browniesbunn

For ikke å gi meg selv evig dårlig «forhold-mojo» for å ha nektet en brud en god kake, bestemte jeg meg for å slå sammen to gamle oppskrifter. Et slags giftemål på kakefronten: min superenkle brownies som bunn, og kremet ostemasse med bringebær og melkesjokolade som topping. Resultatet ble en fløyelsmyk ostekake som smaker intet mindre enn himmelsk (og ikke minst er himla enkel å bake). A match made in heaven, if you ask me…

Marmorert ostekake med browniesbunn (26 cm)

Browniesbunn:
2 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss kakaopulver
1 knivsodd salt
1,5 dl hvetemel
100 g smeltet smør
40 g hakkede nøtter (kan sløyfes)

Egg og sukker røres slapt sammen i en bakebolle. Tilsett det tørre og bland godt sammen. Hell over smeltet smør og rør om til du har en jevn røre. Alt røres slapt sammen i en bakebolle. Ikke pisk. Klem fast bakepapir i bunnen av springformen (ca 26 cm diam.). Hell browniesrøren over i kakeformen og fordel jevnt. Stek bunnen midt i ovnen på 180 grader (varmluftsovn) i 25-30 minutter. Avkjøl på rist mens resten av ostekaken forberedes.

stykke med ostekake og friske bringebær

Ostefyll:
375 g romtemperert kremost (f.eks. Philadelphia)
220 ml kremfløte
100 g sukker
150 g melkesjokolade, smeltet
200 g friske bringebær + ekstra bær til pynt

Bruk kjøkkenmaskin med visp (på lav hastighet) til å blande kremost, fløte og sukker til en jevn, kremete masse. Det tar et par minutter. Rør inn hele bringebær. Smelt melkesjokoladen over vannbad og vend så smeltet sjokolade forsiktig inn i ostemassen. Den skal ikke blandes helt inn. Hell ostemassen over den avkjølte browniesbunnen og fordel jevnt. Dekk til kaken og sett kaldt i minimum 6 timer (helst natten over), slik at kaken får stivnet skikkelig. Pynt med friske bringebær rett før servering.

Tips: Denne ostekaken kan fryses. Smaken er den samme gode, men den ser litt mindre «fresh» ut.

Print Friendly, PDF & Email
Dette innlegget ble postet i Bakst, Dessert, KakeBokmerk permalenken.

28 Responses to Marmorert ostekake med browniesbunn

  1. Tilbaketråkk: Kaker, mai og festbonanza - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.