Du kan kanskje ikke se det pÃ¥ utseende, men denne squashkaka har skjulte talenter. Den kan blant annet fÃ¥ meg til Ã¥ spise kake til frokost, og det er noe jeg overhodet ikke gjør (selvsagt med noen velvalgte unntak). Egentlig synes jeg formkake er usexy og krydderkake er bare SÃ…Â 70-tallet, men det likevel noe her som kan overbevise selv den mest stannhaftige kakemotstander. Bak det uskyldige utseende skjuler det seg deilige kryddersmaker og et saftig indre som uten problemer vil bestÃ¥ plystretesten. Og sÃ¥ har vi jo ostekremen, da… Ah… Det er rett og slett en «ulv-i-fÃ¥reklær»-formkake.
Squashkake (1 brødform)
200 g hvetemel
1/4Â ts salt
1/2Â ts natron
1/4Â ts bakepulver
1/2 ts malt kanel
1/8 ts malt muskatnøtt
1/8 ts malt nellik
150 g hvitt sukker
50 g demerara sukker
100 g egg (2 små egg)
100 ml solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt
175 g revet squash (med skallet)
40 g valnøtter, grovt hakket
Sett stekeovnen på 150 grader. Smør en vanlig brødform med smør eller olje og dryss med mel eller semulemel.
Sikt alt det tørre (mel, salt, natron, bakepulver og krydder) i en stor bakebolle. Bland inn alt sukkeret. Pisk eggene i egen bolle og bland sammen med melblandingen. Tilsett olje, vaniljeekstrakt og revet squash og rør om til alt er godt blandet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-krok om du har det. Rør til slutt inn grovhakkede valnøtter.
Hell kakerøren i den smurte brødformen og stek midt i ovnen i 60-75 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. NÃ¥r pinnen trekkes ut av formen skal den være ren – da er kaka ferdig. La squashkaka avkjøles minst 20 minutter i formen før den veltes ut pÃ¥ rist og avkjøles helt.
Ostekrem
200 g philadelphiaost, romtemperert
1 dl melis
1-2 ts sitronsaft
Revet skall av en halv sitron
Ha ost, melis, sitronsaft og sitronskall i en bolle og bland sammen med hÃ¥ndmikser eller kjøkkenmaskin. NÃ¥r kremen er jevn smøres den pÃ¥ toppen av den avkjøle squashkaka. SÃ¥ er det bare Ã¥ nyte hverdagskaka til frokost, lunsj, mellommÃ¥ltid, kveldsmat, kaffemat – nÃ¥r som helst, egentlig…
TIPS: For syns skyld kan jeg nevne at godt pakket inn i plastfolie kan squashkaka holde seg god og spiselig i 10-14 dager, men uansett vil den nok ikke overleve sÃ¥ lenge…
Oppskriften pÃ¥ squashkaka har jeg fÃ¥tt fra min venninne Bjørg som har den fra Rachel Allens bok «Bake» fra 2008. Ostekremen er Bjørgs «pÃ¥funn ;-)
Tilbaketråkk: Squashkaker med brokkoli - Enestående MatEnestående Mat