Jeg er vel det man kan kalle langt under middels begeistret for den forestående “høytiden” – Halloween. Orange er ikke helt min farge, jeg er ikke altfor glad i å kle meg ut og jeg får lett mareritt hvis jeg blir skremt. Det mest positive min “sarte” sjel kan finne er at det også er høytid for gresskar. Og er det noe jeg virkelig er begeistret for så er det den milde søte og orange grønnsaken. Jeg kan lett spise gresskar til frokost, lunsj, middag og dessert, og her er noen av mine favoritter:
Gresskarpannekaker med søte baconstriper
Dette er ikke akkurat hverdagsfrokost, men gresskarpannekakene passer utmerket til late helgefrokoster når man kan loffe rundt i pysjen i timesvis og bare ta livet med knusende ro.
Kremet gresskarsuppe
Mektig og varmende suppe på kalde høstdager er aldri feil. Prøv gjerne med syrlige eplebiter og ristede gresskarfrø på toppen – sava så digg!
Pizza med spinat, gresskar og bacon
En favorittliste fra meg er sjelden komplett uten pizza.
Askepottrisotto
Risotto er for de dagene jeg har god tid – når matlagingen er målet og ikke middelet. Den søtlige smaken i gresskaret gir perfekt balanse til saltet i parmesanosten, og resultatet blir deilig og fløyelsmyk kosemat.
Kyllinggryte med peanøtt og butternut
Smakfull gryte med indiske smaker. Fin hverdagsmiddag når du er lei kjøttkaker eller tørre kyllingfileter.
Pumpin cheesekake
Seriøst heftig ostekake, men så er den jo også amerikansk. Deilige smaker av karamell og krydder. Mmmm…