Jeg er vel det man kan kalle langt under middels begeistret for den forestÃ¥ende «høytiden» – Halloween. Orange er ikke helt min farge, jeg er ikke altfor glad i Ã¥ kle meg ut og jeg fÃ¥r lett mareritt hvis jeg blir skremt. Det mest positive min «sarte» sjel kan finne er at det ogsÃ¥ er høytid for gresskar. Og er det noe jeg virkelig er begeistret for sÃ¥ er det den milde søte og orange grønnsaken. Jeg kan lett spise gresskar til frokost, lunsj, middag og dessert, og her er noen av mine favoritter:
Gresskarpannekaker med søte baconstriper
Dette er ikke akkurat hverdagsfrokost, men gresskarpannekakene passer utmerket til late helgefrokoster når man kan loffe rundt i pysjen i timesvis og bare ta livet med knusende ro.
Kremet gresskarsuppe
Mektig og varmende suppe pÃ¥ kalde høstdager er aldri feil. Prøv gjerne med syrlige eplebiter og ristede gresskarfrø pÃ¥ toppen – sava sÃ¥ digg!
Pizza med spinat, gresskar og bacon
En favorittliste fra meg er sjelden komplett uten pizza.
Askepottrisotto
Risotto er for de dagene jeg har god tid  – nÃ¥r matlagingen er mÃ¥let og ikke middelet. Den søtlige smaken i gresskaret gir perfekt balanse til saltet i parmesanosten, og resultatet blir deilig og fløyelsmyk kosemat.
Kyllinggryte med peanøtt og butternut
Smakfull gryte med indiske smaker. Fin hverdagsmiddag når du er lei kjøttkaker eller tørre kyllingfileter.
Pumpin cheesekake
Seriøst heftig ostekake, men sÃ¥ er den jo ogsÃ¥ amerikansk. Deilige smaker av karamell og krydder. Mmmm…