Sjokoladekuler med lakris

I fjor på denne tiden stod jeg bøyd over en kasserolle i et desperat forsøk på å få fløtekaramellen til å nå den magiske temperaturen den trenger for å stivne… Siden det foreløpig ikke ligger noen oppskrift på karameller på bloggen kan du trygt anta at jeg ikke lyktes.

Bilde av sjokoladekuler i silkepapir med bånd og til og fra lapp

Det er aldri gøy med mislykkede kjøkkenprosjekter, så derfor har jeg i år valgt å lage sjokoladekuler som «alle» kan få til – til og med de som aldri ville drømme om å forsøke seg på fløtekarameller i utgangspunktet. Dette er litt som konfekt for dummies, og de er helt genialt enkle og suverene på smak! Best av alt er det hvis George Michael synger i bakgrunnen: «… This year. To save me from tears. I’ll give it to someone special». Sjokoladekuler-med-lakris-special…

Sjokoladekuler med lakris (ca 20 stk.)

1 dl sukret kondensert melk (fås på import-butikker)
50 g smør
0,5 ts Maldonsalt
200 g mørk sjokolade, helst 70%
Lakrispulver

Varm opp melken i en belagt kasserolle eller liten panne med høye kanter. Bruk høy varme og la melken syde langs kantene i ca 1 minutt.

Ta kasserollen bort fra varmen og tilsett smør i terninger. Rør mens smøret smelter inn i melken. Dryss over salt. Tilsett grovt hakket sjokolade og rør inn til en jevn masse. Sjokolademassen vil virke som den er helt på grensen til å skille seg, men det gjør den ikke. Avkjøl 2-4 timer på kjøkkenbenken.

Bruk teskjeer eller hendene til å forme «bite size» kuler av sjokolademassen. Rull sjokoladekulene til slutt i lakrispulver.

Pakk sjokoladekulene i cellofanposer til flotte vertinnegaver, eller oppbevar på tett glass og ta fram til lørdagskosen. På grunn av den kondenserte melken kan sjokoladekulene oppbevares i ca en måned.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Dessert, SnacksStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

4 Responses to Sjokoladekuler med lakris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.