Italiensk linsesuppe

Jeg har i grunnen slutta å fundere på hvorfor jeg synes det er så godt med suppe. Det er bedre å bare akseptere det omfavne konseptet med alle suppeboller jeg eier og har!

Det er mye mer matnyttig (!) å fokusere energien på å finne nye, gode supper til å blidgjøre smaksløkene min med. Det er heldigvis ingen vanskelig oppgave. Det finnes mange dedikerte suppeelskere der ute og mange av dem deler sin lidenskap villig vekk!

Bolle med italiensk linsesuppe

Denne deilig rustikke linsesuppa med italienske aner, fant jeg på food52.com (en god inspirasjonskilde med gamle og nye favorittoppskrifter). Den er litt som å innta en dose italiensk landsbysjel med spiseskje: ærlig og hjertelig, rik på smak og med en liten aldri så liten klype heftig temperament.

Det er suppa si, det!

Italiensk linsesuppe (1 porsjon)

1/4 gul løk, finhakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/4 (ca 15 g) stangselleri, i små biter
1/4 (ca 30 g) gulrot, i små biter
1 ts tomatpuré
0,5 laurbærblad
1 klype malt chilipulver
Sukker (kan sløyfes)
3,5-4 dl grønnsakskraft/-buljong
50 g røde linser (tørkede)
Olivenolje
Salt og pepper
Kalamataoliven, i skiver (kan sløyfes)

Start med å forberede grønnsakene: Finhakk løk og hvitløk og kutt gulrot og stangselleri i små kuber. Varm olivenolje i en kasserolle på middels sterk varme. Ha grønnsakene i gryta og la de surre forsiktig i 10 minutter. Rør om av og til. Løken skal bli blank og myk men ikke skifte farge.

Hell kraft/buljong over grønnsakene og tilsett tomatpuré og laurbærblad, og smak til med litt chili og sukker for styrke og balansert smak. Kok opp og la alt småputre i 3-5 minutter.

bilde av suppebolle meg linsesuppe

Skyll linsene godt i kaldt vann og ha de oppi suppa. Kok opp igjen, senk temperaturen og la alt koke i ca 1 time. Sjekk konsistensen underveis: hvis suppa for tykk, tilsett mer kraft/vann.

Smak til med salt og pepper og server med olivenolje og kalamataoliven på toppen.

Oppskrift på denne klassiske linsesuppa fant jeg på Food 52.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Kjøttfri mandag, Middag, SuppeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

6 Responses to Italiensk linsesuppe

  1. Elizabeth Grønlund sier:

    Ser fristende ut! Men jeg har bare hermetiske linser, kan jeg bruke det? Og redusere koketiden kanskje?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Elisabeth! Du kan selvsagt bruke hermetiske linser. Det gjør suppa mye raskere å lage. Hermetiske linser behøver man egentlig kun varme opp, men de kan godt koke sammen med suppa i 5-10 minutter før servering. Lykke til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.