ostesmørbrød med blåmuggost og pære
Lunsj

Ostesmørbrød med blåmuggost og pære

Cooks in 10 minutter Difficulty Easy

Jeg oppdaget ganske nylig at jeg i alle alle år har laget ostesmørbrød helt feil! Krise!!! Ikke at jeg har lidd noen nød, selv om ostesmørbrød blåmuggost og pære ikke var i nærheten av å stå på menyen før i relativt voksen alder. Men det viser seg altså at det jeg har laget har vært helt OK, mens jeg kunne ha laget fantastiske ostesmørbrød. Og alt som skulle til? Smør, selvfølgelig!

Smør gjør at brødet blir crispy og saftig, og ikke bare tørt vomfyll. Who knew? Når sant skal sies har det aldri slått meg i det hele tatt. For det første bruker jeg sjeldent smør på brødskiver i utgangspunktet. Og for det andre har jeg følt det har vært litt, vel, smør på flesk…

ostesmørbrød med blåmuggost og pære

Så feil kan man altså ta! Fra nå av er det smør i alle bauer og kanter på mine ostesmørbrød. Jeg må ta igjen for tapte smaksopplevelser. Og hva er vel bedre enn å starte med litt frukt og pikant blåmuggost?

Ostesmørbrød med blåmuggost og pære (1 porsjon)

  • 2 brødskiver
  • Smør
  • 2 ss revet gulost
  • 0,5 pære, i skiver
  • 3 skiver blåmuggost (f.eks. Selbu blå eller Fjellblå fra Eggen Gårdsysteri)
  • Akasiehonning, eller annen flystende honning

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader med grillelementet på. Fordel et lag med smør utover begge brødskivene og legg med smørsiden opp på bakepapirkledd stekebrett.
  2. Legg revet gulost på den ene skiven. Legg så på skivene med pære og topp med blåmuggost. Velg den osten du liker best, men kan du godt gå for en litt skarp en.
  3. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek til osten er godt smeltet. Det tar ca. 5 minutter.
  4. Ringle litt honning over og legg den “nakne” brødskiva oppå den med smelta ost. Ostesmørbrødet er nå klart til å nytes straks det er fysisk mulig uten å brenne leppene.

Ostesmørbrød med honning, pære og blåmuggost

stekt ostesmørbrød med pære, honning og blåmuggost

4 Comments

  1. ooohh! Lekre bilder!

    Smør på ostesmørbrød gjør det nydelig! Helt enig! Takk for et inspirerende innlegg :)

  2. Bør lages i stekepanne ^^

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.