bilde av bolle med cottage cheese eplebiter og nøtter
Mellommåltid

Cottage cheese med eple og karamelliserte nøtter

Cooks in 20 Difficulty Easy

Helt siden jeg var liten har jeg tenkt på cottage cheese som sunt. Sunt, men ikke nødvendigvis godt. Og i alle fall ikke et produkt som scorer veldig høyt på digg-o-meteret. Likevel har jeg sakte men sikkert kommet til den erkjennelsen at jeg faktisk liker den knudrete osten. Spesielt når den pimpes opp med frisk frukt, nøtter og deilig krydder. Og bittelitt sukker og smør, da. Til og med takpapp hadde jo blitt spiselig med litt karamell ;-)

cottage cheese med eple og kanel

Cottage cheese med eple og karamelliserte nøtter (1 porsjon)

  • 1 ss sukker
  • 1 ts smør
  • 10-15 pekannøtter eller valnøtter, i grove biter
  • Nøytral olje (solsikkeolje f.eks.)
  • ca 80 g cottage cheese
  • Et halvt eple, i biter eller båter
  • Malt kanel

Slik gjør du:

  1. Smelt sukkeret i en stekepanne på sterk varme. Ikke gå fra panna – rør om og pass på at ikke sukkeret brenner seg.
  2. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet sammen med sukkeret.
  3. Ha i nøttene og rør til de er belagt med karamell.
  4. Fordel utover et bakepapir som er smurt med litt nøytral olje. La karamellnøttene avkjøles og brekk så opp i biter.
  5. Ha cottage cheese i en skål. Topp med eplebiter, karamellnøtter og et lite dryss med kanel. Og så er det bare å krype opp i sofakroken og nyte med (semi)god samvittighet…
cottage cheese, eplebiter og nøtter

2 Comments

  1. Er så enig med deg.
    Jeg spiser cottage cheese til frokost hver dag.
    Så godt, så enkelt, og dette så digg ut! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.