Helt siden jeg var liten har jeg tenkt på cottage cheese som sunt. Sunt, men ikke nødvendigvis godt. Og i alle fall ikke et produkt som scorer veldig høyt på digg-o-meteret. Likevel har jeg sakte men sikkert kommet til den erkjennelsen at jeg faktisk liker den knudrete osten. Spesielt når den pimpes opp med frisk frukt, nøtter og deilig krydder. Og bittelitt sukker og smør, da. Til og med takpapp hadde jo blitt spiselig med litt karamell ;-)
Cottage cheese med eplebiter og karamellnøtter (1 porsjon)
1 ss sukker
1 ts smør
10-15 pekannøtter eller valnøtter, i grove biter
Nøytral olje (solsikkeolje f.eks.)
ca 80 g cottage cheese
Et halvt eple, i biter eller båter
Malt kanel
Smelt sukkeret i en stekepanne pÃ¥ sterk varme. Ikke gÃ¥ fra panna – rør om og pass pÃ¥ at ikke sukkeret brenner seg. Tilsett smøret og rør om til det er smeltet sammen med sukkeret. Tilsett nøttene og rør til de er melagt med karamell. Fordel utover et bakepapir som er smurt med litt nøytral olje. La karamellnøttene avkjøles og brekk sÃ¥ opp i biter.
Ha cottage cheese i en skÃ¥l. Topp med eplebiter, karamellnøtter og et lite dryss med kanel. Og sÃ¥ er det bare Ã¥ krype opp i sofakroken og nyte med (semi)god samvittighet…
Tilbaketråkk: Favorittoppskrifter med eple - ENEstående MatENEstående Mat