Squashkaker med brokkoli

Er det ikke herlig at man stadig kan oppdage nye gleder i de mest hverdagslige ting? Ta squash for eksempel. Bare i løpet av det siste halvÃ¥ret har squash vist seg for meg Ã¥ være langt mer anvendelig enn først antatt (jeg visste ikke om grønnsaken engang før jeg var 25 Ã¥r). Først ble jeg feid fullstendig av banen av den superdupersaftige formkaka som min matglade venninne Bjørg tipset meg om. Og nÃ¥ blir jeg igjen tatt med storm i kastene av disse herlige smÃ¥ greskinspirerte meze-kakene (ogsÃ¥ kalt «kolokithokeftedes», for de som kan gresk). Heia squash!

Squashkaker, sherrytomater og salatblader

Squashkaker med brokkoli og paprika (12-15 kaker)

1 grønn squash (325-350 g)
0,5 brokkoli (150 g)
2 små sjalottløk
0,5 rød paprika
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss bladpersille
2 egg
4 ss havremel
Maldonsalt og nykvernet pepper
Solsikkeolje til steking

Start med squashen: skyll og tørk, fjern endene og rasp pÃ¥ grovt rivjern. Dryss over litt salt og la den raspede squashen renne av seg i en sil i ca 20 minutter. Forbered resten av grønnsakene i mellomtiden: rasp brokkoli, sjalottløk og paprika pÃ¥ samme grove rasp. Hell av, eller klem ut «overflødig» væske, og ha alt i en stor blandebolle. Finhakk bladpersille og hvitløk, og ha i bollen. Klem ut resten av væsken i sqashen før den blandes sammen med de andre grønnsakene.

Pisk sammen egg og havremel i en kopp eller lignende. Smak til med salt og pepper før eggestanden røres godt sammen med grønnsakene.

TIPS: Gidder du ikke kjøpe havremel? Kjør 1 dl vanlige havregryn noen runder i en urtehakker, blender eller med en stavmikser til du fÃ¥r en «mellignende» konsistens. Vanlig hvetemel funker ogsÃ¥.

squash- og brokkolikaker med skinke og salatblader

Varm opp solsikkeolje i en stekepanne pÃ¥ middels sterk varme. Bruk hendene eller spiseskjeer til Ã¥ forme smÃ¥ boller av «grønnsaksdeigen» og legg forsiktig i stekepanna. Bruk baksiden av en stekespade eller skje til Ã¥ presse kakene litt flate uten at de faller fra hverandre. Stek pÃ¥ hver side i ca 2-3 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.

Spis squashkakene som de er – til lunsj, som mellommÃ¥tid, snack, tapasrett, tilbehør til fisk osv. De er ogsÃ¥ knallgode med noen tynne skiver av favorittskinken (om du ikke er vegetarianer) + noen drÃ¥per god olivenolje, og sammen med tzatziki eller hummus. NAM!

TIPS: Squashkakene kan fryses. Tin skånsomt i kjøleskapet og varm forsiktig opp i stekepanne før servering.

Oppskriften er inspirert av Squashlappene på Julies Matblogg.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Kjøttfri mandag, Lunsj, Mellommåltid, Snacks, TapasStikkord: , , , , Bokmerk permalenken.

5 Responses to Squashkaker med brokkoli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.