Nærbilde av pastasalat med brokkoli og chorizo
Lunsj, Middag, Salat, Tilbehør

Pastasalat med chorizo, kikerter og urter

Samtidig som kjolelengden blir kortere og sommerkvelden lengre, blir mine måltider “grønnere”. Sommertid er salattid – enkelt og greit! Heftige gryteretter akkompagnert av rødvin og dype samtaler viker til side for livlige grillkvelder, boblevann, fargerike sommerkjoler og salater. Åh, som jeg elsker sommeren!

Nærbilde av pastasalat med brokkoli og chorizo

Nuvel… Sommervarmen ser fremdeles ut til å holde oss alle på pinebenken, og jeg har ennå ikke hatt en eneste anledning til å bruke min nye sommerkjole. Likevel vil jeg med denne pastasalaten erklære at Salatsesongen 2015 offisielt er i gang. Den er full av gode spanske smaker og mettende ingredienser. Perfekt alene som lunsjsalat, eller som tilbehør til sommerens grillmat!

Pastasalat med chorizo og urter (1 porsjon)
50 g pastaskruer (gjerne fullkorn)
40 g chorizopølse, i biter
125 g edamamebønner, frosne med belg
100 g brokkoli, i små buketter
90 g kikerter
1 stilk vårløk, finsnittet
1 stilk stangselleri, i små biter
1/4 slangeagurk, i små biter
1 stor ts kapers

0,5 fedd hvitløk, finhakket
1 ss bladpersille, finhakket
1 ts mynteblader, finhakket
Sitronskall av en kvart sitron, finhakket
0,5-1 ts sherryeddik, eller sitronsaft
1 ss god olivenolje

1 ss gresskarfrø, ristet i tørr panne
Balsamicoeddik

Kok pastaen som anvist og avkjøl mens resten av salaten forberedes.

Stek biter med chorizopølse i en stekepanne på middels sterk varme. Hell av overflødig olje fra pølsa.

Kok opp lettsaltet vann. Ha de frosne edamamebønnene (med belg og det hele) i det kokende vannet sammen med brokkoli i små buketter. La vannet koke opp igjen før det helles av og grønnsakene skylles i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Fjern belgene på edamamebønnene og ha kun de vårgrønne bønnene i salatbollen. Bland sammen med kikerter, finsnittet vårløk, kapers, stangselleri og slangeagurk i småbiter.

Tallerken med pastasalat, gaffel og serviett

Lag “dressingen”: Bland sammen finhakket hvitløk, bladpersille, mynte og sitronskall. Hell over sherryeddik og olivenolje og rør om. Ha blandingen over grønnsakene og bland godt. La salaten gjerne “hvile” litt (30-60 minutter, gjerne lenger) slik at smakene får satt seg. Server salaten toppet med ristede gresskarfrø, biter med stek chorizopølse og en dasj balsamicoeddik.

Salaten passer godt alene til lunsj eller som en lett middag med godt brød til. Salaten er også smashing som tilbehør til sommerens grillmåltider – grillet fisk og lammekoteletter for eksempel.

2 Comments

  1. Hvor får man tak i edamamebønner?

    • ENEstående Mat

      Hei Kaja!
      Jeg har fått tak i edamamebønner i frysedisken på importbutikker. Du kan sikkert høre på Meny/Ultra o.l. også. AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.