Fisketaco med kantareller og mangosaus

Det siste året har jeg spist mer taco enn jeg har spist hele mitt liv. Det er nemlig blitt hipt med taco! Meksikanske, vel å merke. Du vet, myke lefser fylt med ekstra gode ingredienser, helt blottet for kjøttdeig, og som påberoper seg å være «ekte» meksikansk. Fredagstaco for matsnobber, rett og slett. Jeg digger det – bittelitt matsnobbete som jeg er…

tacolefse med toskebiter, kantareller, mais og mangosaus

Det som er så fint med denne «ekte» tacoen, er at den er like enkel å lage som den gamle. Og så er den MYE enklere å få i seg enn den sprø, norske fetteren. Jeg har kjøpt maistortilla på butikken (det sparer tid), og så har jeg rett og slett lekt meg fram til noe jeg synes smaker godt. Om det er ekte taco eller ei? Hvem vet! Det er i alle fall verd å meske seg med en fredagskveld…

Fisketaco med kantareller og mangosaus (1 porsjon)

60 g kantareller
60 g maiskorn (fra boks)
1 ts smør til steking
Maldonsalt og pepper

Mangosaus
0,5 mango
Limesaft av 1/4 lime
Cayennepepper, eller finhakket jalapeño

150-200 g torskefilet, skinn og benfri
1 ss solsikkeolje
1 ss griljermel
1 ss hjemmelaget tacokrydder
Limesaft
Olje til steking

2 stk maistortilla
0,5 grønn paprika, i små terninger
1/4 purreløk, finsnittet
Frisk koriander, grovt hakket
Lettrømme

Start med å forberede alle ingrediensene og legge alt klart på kjøkkenbenken. Når fisken er ferdig stekt bør alt det andre være på stell. Fisk skal nemlig ikke vente på noen – det har jeg lært av mamma ;-)

Børst kantarellene rene for eventuelle jordrester. Smelt smør i stekepanne på sterk varme. Tilsett soppen, knus over litt flaksalt og nykvernet pepper og stek til soppen har fått litt farge. Senk varmen til middels styrke og tilsett maiskornene. Stek videre et par minutter til maisen er gjennomvarm. Hold blandingen lun til servering.

Fjern skallet på mangoen og bruk en stavmikser (eller lignende) til å kjøre mangokjøttet til en jevn puré. Rør inn saften av en kvart lime og smak til med cayennepepper (eller finhakket jalapeño) for å få litt kick i sausen. Husk at styrken kommer bedre fram når sausen har stått litt, så det kan være lurt å holde litt igjen.

maistortilla med torskebiter krydret med tacokrydder

Skyll torskefileten i kaldt vann og tørk godt med kjøkkenpapir. Skjær fileten i passe store terninger og ha i en bolle. Hell over litt olje og vend forsiktig om slik at alle terningene blir smurt. Bland griljermel og tacokrydder i en bolle og vend de olja torskebitene i krydderblandingen. Varm opp solsikkeolje i stekepanne på middels sterk varme og ha i torsketerningene. Stek i 2 minutter uten å røre fisken. Vend så om og stek videre i 2 minutter. Skvis over litt limesaft om du vil. Nå skal torsken være ferdig stekt og terningene begynner å ha problemer med å holde formen.

Så kommer monteringen: smør mangosaus utover lune maistortillaer (varmes i grillpanne/stekepanne eller i ovnen). Fordel kantarellblandingen på de to lefsene og legg på stekte torskebiter. Dryss over biter med grønn paprika, finsnittet purreløk og grovhakkede korianderblader. Server med ekstra mangosaus og lettrømme.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, Sjømat, SnacksStikkord: , , , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.