Fylt gresskar med lam og paprika

Denne lille smaksbomben får meg av en eller annen grunn til å tenke på de glade 80-årene. I klesskapet hang det Ball-gensere, mengder med skulderputer og bilder av puddel-rockere (i alle fall hos jentene). På tallerkenen lå det grilla kyllinglår, hurtigris, kinakål og Thousand Island-dressing. Men hvor kommer det fylte gresskaret inn? Er det kanskje fylte paprika jeg tenker på? Hukommelsen min var forhåpentligvis bedre på 80-tallet, men det husker heller jeg ikke…

halvt gresskar fylt med lam og paprika

Retro eller ikke retro; fylt gresskar er uansett en fin middagsrett for både én og to. Det søtlige gresskarkjøttet passer perfekt til lammet, og krydderne gir et lite hint av mer eksotiske breddegrader.

Fylt gresskar med lam og paprika (1 porsjon)

0,5 bakt flaskegresskar/butternut squash
0,5 grønn paprika, bakt og skåret i biter
1 ss olivenolje
1&4 gul løk, finhakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
0,5 ts korianderfrø, støtet i morter
1/4 ts spisskummenfrø, støtet i morter
Chilipulver (etter smak og behag)
100 g kjøttdeig av lam
0,5 tomat, i terninger
Salt og pepper

Yoghurtdressing
2 ss yoghurt naturell/gresk yoghurt
1 ss mynteblader, finhakkede
Salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Bruk et flaskegresskar på ca 500 g og del det i to på langs. Gni snittflaten inn med olje. Del paprikaen i to, gni yttersiden inn med olje og legg med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Legg gresskaret ved siden av med snittflaten opp. Sett brettet midt i ovnen.  Ta paprikaen ut etter 10 minutter, og la gresskaret bake ferdig (totalt ca 40 minutter). Legg den varme paprikaen i en plastpose som du knytter sammen, eller i en bolle dekket med plastfolie. La den avkjøle der i ca 10 minutter, for så å dra av skinnet på paprikaen. Del paprikafileten i passe store biter og sett til side.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Ha i løk og og hvitløk og la det surre ca 5 minutter til løken blir blank. Pass på å ikke svi hvitløken. Tilsett knuste korianderfrø, spisskummenfrø og den mengden chilipulver du ønsker. La krydderne surre sammen med løken ca et minutt før lammekjøttdeigen has i. Bruk stekespade til å dele opp lammedeigen slik at den blir ganske finkornet når den er ferdig stekt. Del tomaten i ca like store biter som paprikaen. Vend tomat og paprika sammen med den ferdig stekte lammedeigen og smak til med salt og pepper.

nærbilde av fyllt gresskar

Ta gresskaret ut av ovnen når det er ferdig bakt og bruk en spiseskje til å grave ut det møre gresskarkjøttet. Bruk halvparten av kjøttet og bland sammen med lammedeigen. Resten av gresskarkjøttet kan evt. brukes til denne ostekaka

Ha alt fyllet tilbake i det uthulte gresskaret og server med en gang sammen med frisk mynte- og yoghurtdressing og kokt ris (eller potetpuré om du vil).

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.