Nutella-brownies med ostekrem

Vanligvis lar jeg meg ikke forføre av oppskrifter som skryter av få ingredienser, men her har jeg gjort et unntak. Nutella-brownies er et konsept som i seg selv er for besnærende til å overse. Her har du rett og slett en brownies som kan lages med kun to ting – egg og Nutella! For godt til å være sant? Neida, det er både sant og godt!

Nutellabrownies med ostekremtopping

Nå skuler du kanskje ned på listen over ingredienser og tenker: mulig hun kan lage mat, men telle kan hun i alle fall ikke! For, det er laaangt flere enn to ingredienser her. Men det er det som er så fint med denne kaken. Du kan bruke egg og Nutella og ferdig med det. Eller du kan tilsette hvetemel og nøtter for å få en litt mer kakelignende konsistens. Eller bare nøttene, om du vil ha et glutenfritt alternativ. Du står også helt fritt til å lage ostekremen så du får en frekk «black and white»-kake. Og helt til slutt kan du også velge om du våger å ha i blåmuggost eller ikke (noe jeg selvsagt anbefaler). Og om ikke det var nok: vil du bruke Nugatti i stedet for Nutella, så går det også helt fint. Nugatti inneholder ikke palmeolje, men Nutella har mer hasselnøtter. Det er din kake – du bestemmer!

Nutella-brownies med ostekrem (20×20 cm browniesform/20-22 cmØ)

Bunn
2 store egg (4 store egg hvis kaken lages uten mel)
350 g Nutella (eller Nugatti)
70 g hvetemel
30 g hele hasselnøtter

Sett komfyren på 170 grader og smør kakeformen med et tynt lag smør. Kle så formen med bakepapir (som fester seg greit til den smurte formen).

Kakk eggene i bollen til en kjøkkenmaskin. Pisk eggene på relativt høy hastighet i 6-8 minutter til de blir veldig luftige og lette. Mens eggene piskes, varmes nøttepålegget opp i en belagt kasserolle. Det skal ikke koke, bare blir mer flytende. Når eggene er ferdig pisket, senkes hastigheten på kjøkkenmaskinen og den varme Nutellaen tilsettes litt og litt.

Når alt er godt blandet siktes melet i røren og piskes forsiktig inn. Lager du kaken uten mel hopper du selvsagt over dette steget.

Hell den ferdige røren i kakeformen, fordel nøttene jevnt på toppen og stek kaken i 25-30 minutter. Stikk bunnen med en kakepinne for å sjekke at kaken er ferdig. Sett til avkjøling på rist.

Nutellabrownies med ostekaketopping

Ostekrem
200 g kremost naturell, romtemperert
55 g melis
0,5 ts vaniljesukker
1,5 dl kremfløte, romtemperert
1 plate gelatin + 1 ss varmt vann
25 g Selbu Blå (kan sløyfes)
Revet hvit sjokolade

Ha kremosten i en blandebolle og sikt over melis og vaniljesukker. Bland godt. Pisk kremfløten til stive topper og vend forsiktig inn i kremosten.

La gelatinplaten ligge 5 minutter i kaldt vann slik at den mykes opp. Klem overflødig vann ut før den løses opp i en spiseskje varmt vann. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i ostemassen.

Smuldre blåmuggosten opp i små «korn» av osteglede og vend inn i resten av ostekremen. Bre et jevnt lag ostekrem over den helt avkjølte brownies-bunnen. Dekk formen med lokk eller plastfolie og sett kaken kjølig i 4-6 timer, men gjerne lenger. Dryss et tynt lag med revet hvit sjokolade før konfektkaken deles i passe små stykker og nytes med alle sine spennende og gode smaker.

Inspirasjon til denne kaken er hentet fra to forskjellige oppskrifter på godt.no: her og her!

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, Dessert, KakeStikkord: , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.