båtpotet i hjemmelaget majones
Mellommåltid, Tapas, Tilbehør

Båtpoteter med fetaost

Poteten er selve symbolet på det som kan brukes til alt, som “den lille sorte” i matvarenes verden. Den er elsket og hyllet og en viktig del av kostholdet i store deler av den vestlige verden, med ett aldri så lite unntak: mitt lille Elveslott. For der jeg sikkert har 12 sorte kjoler til enhver anledning hengende i garderoben, kan jeg telle på tre fingre hvor mange ganger i måneden jeg spiser poteter. Når middagstallerkenen krever fyllmasse foretrekker jeg pasta, ris, couscous, bulgur osv. Anything but those spuds…

båtpoteter med fetaost og hjemmelaget majones

Nå er det ikke slik at jeg er en potet-hater, altså. De er helt OK, helt midt på treet på mitt hat/elsk-barometer. Potetmos og fries, for eksempel, er jo godt, men det er ikke en veldig viktig del av hverdagslykken min. Dét som likevel kan gjøre meg ganske euforisk på potetfronten er små godbiter som denne enkle retten: potetbåter med fetaost. Så enkelt, og så ufattelig godt at det nesten ikke burde vært lov. De passer utmerket godt til en spenstig hamburger og til grillet eller stekt fisk, men de står også trygt på egne ben, som snack en lørdagskveld, med hjemmelaget majo til dipp og ei kald ei i handa…

Båtpoteter med fetaost (til ca 1 person)

ca 200 g små amadinepoteter (eller en annen type)
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss god olivenolje
Grovt salt og nykvernet pepper
ca 25-30 g fetaost naturell
Bladpersille, finhakket

“Ca” nevnes ofte i ingredienslista og det er fordi du må ta det hele litt på slump. Det er opp til deg hvor mye poteter du vil ha, fetaost, olivenolje osv. Vær raus med godsakene, så blir det så godt, atte.

Båtpoteter med fetaost

Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene og del i båter. De små potetene deler jeg som regel i 4 på “langs”. Finhakk hvitløken, eller bruk hvitløkspresse. Bruk uansett mye hvitløk – det er så godt!

Ha potetbåtene og hvitløken i en bolle. Hell over olivenolje og krydre godt med grovt salt og nykvernet pepper. Ved alt i bollen slik at olje og krydder fordeler seg godt. Legg potetbåtene jevnt utover “på rygg” (skinnsiden ned) på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen til de er gjennomstekte og begynner å bli mørke og fine i kantene.

Ta båtpotene ut og samle sammen i bakepapiret. Legg i en kurv eller skål for servering. Dryss over godt med smuldret fetaost og finhakket persille. Server med en gang – gjerne sammen med en digg dipp!

båtpotet i hjemmelaget majones

TIPS: Hvis du vil kan du steke fetaosten sammen med potetene. Smuldre osten over potetene samtidig som du krydrer, vend godt og fordel utover stekebrettet.

2 Comments

  1. Pingback: Gulrotdipp - ENEstående MatENEstående Mat

  2. Pingback: ¡Tapas, tapas, tapas! - ENEstående MatENEstående Mat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.