Favorittoppskrifter med eple

Det er ikke bare Eva eller Snøhvit som faller for fristelsen til å sette tennene i et saftig eple, men det har sjelden så alvorlige konsekvenser for resten av oss. Heldigvis. For hva hadde vel livet vært uten knasende sprøe epler, røde, gule, grønne eple, store og små, søte og syrlige epler? Hva skulle vi gjort hvis ikke det fantes varm eplekake med vaniljekrem? Frisk og syrlig eplemost? Mormors tilslørte bondepiker? Krise, sier jeg bare!

Jeg har gått gjennom arkivet mitt og funnet fram til noen av mine favorittoppskrifter med eple på ingredienslisten og det er ikke bare på kakefronten epler kan brukes. Jeg benytter det ofte i middagsretter, og til jul er det et «must» i familiens sennepssild.

Mine favorittoppskrifter med eple

Cottage cheese med eple og karamellnøtter
Dette er snop forkledd som frokost. Eller i det minste et sabla godt mellommåltid ;-)

cottage cheese med eple og kanel

Pai med sopp, eple og blåmuggost
Eple og blåmuggost er veldig gode venner. Prøv det neste gang su skal ha ostemat. Eller i denne rustikke og enkle paien med sopp. Gjerne med et glass portvin til.

Pai med sopp, eple og blåmuggost

Gresskarsuppe med eplebiter
Friske, syrlige og saftige eplebiter blir en fin kontrast som topping på denne deilig kremete gresskarsuppa. Fine er de også…

bilde ovenfra av suppetallerken

Kylling i grønn karri
Denne oppskriften har fulgt meg i årevis, og noe av det jeg liker best er de friske eplebitene som balanserer den sterke curry-sausen.

kylling i grønn karri

Sabla god sennepssild med eplebiter
Sild med sennep, eplebiter og dill er en klassiker i det Gulbrandske hjem. For meg blir det ikke jul uten, men det smaker godt utenom desember måned også…

sennepsild med eple

Bittelitt sunnere eplekake
Det sier seg selv at eplekake ikke skal være sunt, men det må være lov å lure seg selv innimellom…

et stykke eplekake med vaniljekesam

Superenkel eplepai
Har du butterdeig i frysen er du kun 30 minutter unna å sette tennene i denne deilige og superenkle desserten.

eplepai

Eplegløgg
Bytt ut den vanlige julegløggen med denne friske og krydrede eplegløggen. Den er nydelig både med og uten alkohol, og varmer godt når det er surt og kalt ute.

2 glass med varm eplegløgg

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under ENEstående MatStikkord: , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.