Ceviche med kveite

Hva tyr du til når du er fysen? Salt, søtt, sjokkis? Selv har jeg alltid vært den som tar et dypdykk i chipsbollen og det er ikke bunn i denne jenta før bollen er tom, det skal jeg love deg. Er det salt og knaser når jeg tygger, er jeg solgt!

SÃ¥, her om dagen skulle jeg gjøre litt research til en middag sammen med gode venner. Jeg hadde nemlig foreslÃ¥tt Ã¥ ha litt ceviche som appetittvekker uten at jeg egentlig hadde laget det selv før. Til min store overraskelse fant jeg fort ut at det var mer enn innafor Ã¥ ha knasende sprø og salte tortillachips til ceviche. Og, som ved et trylleslag er jeg solgt, jeg kan ikke fÃ¥ nok, jeg er blitt en slave til ceviche-kjøret. Det er riktignok ikke det verste man kan være avhengig av, men likevel… Jeg skulle gjerne hatt bittelitt mer karakter ;-)

ceviche med kveite

Til middagen med mine venner brukte vi faktisk sesongens første skrei (se tips om bruk av villfanget fisk i bunnen av innlegget). Ellers var det rimelig likt som denne oppskriften. Her har jeg riktignok tatt med en digg koriandermajones, og jeg har ristet potetlompe for Ã¥ se om «ceviche i lompe» kunne funke. Det gjør det!

ceviche med kveite i lompe

Så mine venner, det er bare å hive seg på ceviche-vogna sammen med meg. Det er god plass her til alle som liker enkle og smaksrike fiskeretter med masse krønsj!

Ceviche med kveite (1 porsjon)

100-125 g kveite, skinn- og benfri
2 ss ferskpresset limesaft
1 ss extra virgin olivenolje
0,5 vårløk, finsnittet
0,5 avokado, i terninger
0,25 mango, i terninger
0,25 gulrot, i tynne staver
1 ss fersk koriander, grovhakket
0,25 grønn chili/jalapeño, finsnittet
Salt og nykvernet pepper

Koriandermajones
1 ss majones
en liten dasj srirachasaus
1 ss fersk koriander, finhakket
1 ts ferskpresset limesaft
Salt og pepper

2 potetlomper/myke tortillalefser
Salte tortillachips

Skjær fisken i terninger pÃ¥ ca 1×1 cm. Ha fisketerningene i en skÃ¥l eller bolle sammen med limesaft, olivenolje og finsnittet vÃ¥rløk. Sett bollen i kjøleskapet i 20 minutter.

Mens fisken «koker» i kjøleskapet kan du røre sammen majonesen: Ha majones, finhakket koriander og limesaft i en skÃ¥l og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

Koriandermajones til ceviche

Del avokadoen og mangoen i terninger og skjær gulroten i tynne strimler (her kan du også bruke et julienne-jern dersom du har det).

Vend avokado, mango, gulrot og koriander inn sammen med kveiten og la alt stå i 20 minutter til. Her foretrekker jeg at det står på kjøkkenbenken slik at cevichen ikke er iskald når jeg skal spise.

Hvis du vil kan du riste potetlompene i en tørr stekepanne 2-3 minutter på hver side.

Smak til cevichen med salt og nykvernet pepper og finsnittet jalapeño. Server i potetlompe sammen med salte tortillachips for deilig krønsj.

Skal du servere ceviche som forrett kan du fylle «røren» i det tomme avokadoskallet med litt salte tortillachips ved siden.

ceviche med kveite servert i avokadoskall

Tips til bruk av rÃ¥ fisk i ceviche: Selv om fisken «kokes» i sitrus er det lurt Ã¥ forsikre seg om at fisken er helt trygg. Oppdrettsfisk kan brukes som den er og all fisk som har vært frossen er trygg. All villfanget fisk bør ta en tur i frysen og bli gjennomfrossen før den brukes til ceviche, gravet fisk eller sushi.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Middag, Sjømat, Snacks, TapasStikkord: , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Ceviche med kveite

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.