Havrevafler med brie og granateple

Det er faktisk overraskende lite som ikke lar seg kombinere med nystekte vaffelhjerter. Når vaflene er mindre søte, som disse havrevaflene uten sukker, kan de erstatte både tortillalefser, lomper og brødskiver – you name it!

havrevafler med brie og granateplesalat

Jeg elsker at vafler kan være så mye mer enn den tradisjonelle kaffeslabberas-varianten med syltetøy og rømme. Hvilket er sabla godt, ikke misforstå meg, men å aldri prøve noe annet tilbehør er for meg som å kun spise én type smågodt (en skjebne verre enn døden for noen).

Tidligere har jeg lekt meg med blant annet egg og bacon-vafler, tapas-vafler og spinatvafler med laks. Denne gangen har jeg gratinert havrevafler med en av mine favorittoster, nemlig brie med grønn pepper. Sammen med en superenkel granateplesalat er dette perfekt kveldskos når du blir fysen på noe digg.

havrevafler med brie og granateplesalat

Havrevafler med brie og granateple (1 porsjon)

0,5 dl hvetemel
0,5 dl grov sammalt hvete
0,5 dl havregryn
0,5 ts bakepulver
0,25 ts salt
Nykvernet pepper
2 dl melk
1 egg

Brie med pepper, fra Fryd-serien (chèvre er også veldig godt her)

6 valnøtter, ristede
0,25 pk. ruccola
0,25 granateple
1 ts extra virgin olivenolje
0,5 ts akasiehonning
0,5 ts sitronsaft
Salt og pepper

Denne oppskriften gir 2 store vaffelplater i mitt vaffeljern, Wilfa Hjerte Stor Piip. Jeg steker hver vaffelplate i ca. 6 minuter på termostatinnstilling 5.

Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser. Bland sammen alt det tørre. Pisk sammen egg og melk og spe på det tørre til en klumpfri røre.

Dekk til bollen og la vaffelrøren svelle i ca. 30 minutter. Stek vaflene som du pleier og legg til avkjøling på rist.

Forvarm ovnen til 220 grader. Del vaffelplatene og legg hjertene på bakepapirkledd stekebrett. Legg en skive brieost på hvert vaffelhjerte og stek midt i ovnen til osten har smeltet.

Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge.

Bland sammen ruccolasalat, granateplekjerner og valnøtter. Rør sammen olivenolje, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og ringle over salaten.

Ta daaa! Fiks ferdig vaffelkos – litt utenom det vanlige!

havrevafler med brie og granateplesalat

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Lunsj, Salat, Snacks, TilbehørStikkord: , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.