Grove rundstykker med 5-korn

Rundstykker er min nye «bakedille»! Eller, så veldig ofte baker jeg faktisk ikke men når jeg først drar fram bakebollen, ja da er det som regel rundstykker det går i. Det er jo perfekt for enestående husholdninger som min. Det jeg ikke spiser når rundstykkene er ferske, legger jeg i frysen. Og så tar jeg kun opp det jeg trenger når jeg har lyst på brødmat eller tilbehør til supper og gryteretter. Husmorpoengene bare renner inn her, ass!

grove rundstykker stekt i jernpanne

Disse godbitene er helt vanlige hverdagsrundstykker som metter godt og alt det der, men stekt i den søte lille jernpanna ser de helt «stunning» ut. Her kan du også bruke springform. Mer skal det ikke til for å pimpe opp rundstykkene.

Her har jeg kjøpt meg en pose 5-kornsblanding for å få hele korn og frø, noe jeg digger i brødbakst. Det er den samme blandingen jeg bruker i Henriettes grove luksuspannekaker, men du velger selvsagt selv om du vil bruke andre kornblandinger.

grove rundstykker med 5-korn

Grove rundstykker med 5-korn (9 stk.)

200 g hvetemel
200 g grov sammalt hvete
100 g 5-kornsblanding fra Änglamark + ekstra til pynt
1,5 ts salt
1 ts tørrgjær
3,5 dl kaldt vann

Bruk kjøkkenmaskin, ha alle ingrediensene i bakebollen og elt på lav hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plast og sett til heving i 10-12 timer, enten i romtemperatur eller kjøleskap. Når du kaldhever deigen kan den gjerne stå lenger.

Velt deigen ut på melet underlag og kna noen runder for hånd. Del i 80-90 gram store emner. Like store rundstykker blir ferdig stekt samtidig. Det ser også penere ut…

Trill deigemnene til rundstykker og legg i en smurt, liten jernpanne (ca 20 cm i diameter). Dekk med plast og etterhev i 45-60 minutter.

Sett ovnen på 220 grader når levetiden nærmer seg slutten.

Pensle rundstykkene med melk eller vann og dryss over litt av 5-kornblandingen. Stek på rist nederst i ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist.

All gjærbakst er best nystekt men disse digge rundstykkene kan selvsagt også fryses.

Og vil du heller lage brød? Form deigen til et lite brød, etterhev som rundstykkene og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

grovbrød med 5-korn

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Frokost, Gjærbakst, Lunsj, MatpakkeStikkord: , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.