Spicy vannmelonsalat med kylling
Salat

Spicy vannmelonsalat med kylling

Skal du kun lage én salat i sommer, la det bli en spicy vannmelonsalat. Det er en salig blanding av wok, kyllingsalat og fruktsalat. Det er salt, søtt og knasende sprøtt som lager fest for smaksløkene dine!

Utgangspunktet for min lille nudelsalat var et besøk på Ahaan, en thairestaurant i Oslo, der vannmelonsalat med ribbe fanget min oppmerksomhet. Kombinasjonen av den søte frukten og det salte, fete kjøttet ble for mye å motstå. Men det var dressingen som gjorde retten så spesiell. Den var så kraftig at jeg bokstavelig talt mistet pusten et lite øyeblikk og jeg har vært hekta siden.

Tennene løper i vann bare jeg tenker på dette vidunderet av en sommersalat.

Jeg har ikke engang våget forsøke å gjenskape magien her, men det er fremdeles søt frukt i kombinasjon med kick ass dressing som er konseptet. Litt fantasiløst landet jeg på kylling i stedet for ribbe (litt voldsomt prosjekt i sommervarmen), men det kunne like gjerne vært grillskiver eller sommerkoteletter. Det kommer jeg til å prøve som variasjon neste gang. For dette blir garantert en sommerhit som kommer til å gå på repeat.

Her er en annen digg vannmelonsalat – med chevre og pinjekjerner.

Spicy vannmelonsalat med nudler

Spicy vannmelonsalat med kylling (1 pors.)

Marinert kylling:

  • 1 ts rapsolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss srirach
  • 1 ss limesaft
  • 0,5-1 ts sukker
  • 2 økologisk kyllinglårfilet eller 0,5 kyllingfilet, strimlet
  • 1 ts rapsolje, til steking
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt

Nudelsalat:

  • ca. 50 g eggnudler (tørre)
  • 1 stilk vårløk, i biter
  • 1 stilk stangselleri, i biter
  • 1/8 vannmelon, i små terninger
  • 1 ss peanøtter/cashewnøtter
  • 1 ss fersk koriander, finhakket

Slik gjør du:

  1. Bland sammen rapsolje, soyasaus, sriracha, limesaft og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Skjær kyllingen i strimler og ha i en bolle. Hell over halvparten av marinaden/dressingen og rør om.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og brun kyllingstrimlene. Smak til med salt. Tilsett finhakket hvitløk og stek et par minutter til kyllingen er gjennomstekt. Sett til side.
  3. Kok nudlene i 3 minutter. Jeg bruker gjerne buljong i vannet for å få litt smak, men det er opp til deg. Skyll nudlene godt i kaldt vann og la de renne av seg.
  4. Skyll og tørk vårløk og stangselleri. Skjær på skrå i  ca. 1 cm lange biter. Skjær vannmelon i skiver og deretter i små terninger.
  5. Ha alt i en salatbolle og hell over resten av dressingen. Dryss over nøtter og finhakket koriander og nyyyyt!
  6. TIPS: Vannmelonen avgir en del væske når salaten blir stående. Derfor er det lurt å vente med å tilsette vannmelonen til rett før du skal spise salaten. Blir det rester kan det være lurt å nappe ut vannmelonbitene.
Spicy vannmelonsalat med kylling og nudler

4 Comments

  1. Kan fort bli en favoritt denne salaten. Jeg sløyfet nudlene, da jeg ikke er så glad i det. Isteden tok jeg litt ruccola salat.

    • ENEstående Mat

      Høres godt ut med salat også. Det kan i grunnen ikke bli feil med disse gode smakene. God sommer!

  2. Himmel og hav! Dette ser bare fantastisk godt ut! Denne må jeg prøve!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.